ANKETA pod vurom: Treba li država spašavati Uljanik?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

Hrvatsku trese kriza u Uljaniku i 3. Maju čijih više od 4000 radnika štrajka zbog ne isplata plaća. Država ima 25,89 posto udjela u vlasništvo, mali dioničari, dakle radnici i menadžeri Uljanik Grupe drže 47 posto, a Adris Grupa 12,4 posto. Pitali smo građane treba li država pomagati privatne tvrtke, te koje rješenje oni smatraju da je potrebno kako bi radnici dobili svoje plaće. Većina se slaže da država mora pomagati svima podjednako, dok ima i onih koji zagovaraju da Vlada treba prvo srediti svoju situaciju, pa tek onda sve ostalo. 

Dubravka Kocen, Štrigova – Smatram da bi država morala pomagati svima, barem nekako. Nije pravedno da se samo jedni potpomažu, dok se mali poduzetnici zanemaruju. Ako bi država pomagala, sve bi drugačije i bolje funkcioniralo.

Gabrijela Bence, Čakovec – Država bi trebala pomagati radnicima. Cijeli radni vijek bila sam tekstilna radnica, radila sam fizički posao za koji sam, naravno, očekivala plaću. Država bi se prvo morala pobrinuti za nas penzionere, koji primamo 2500 kuna mirovinu, a pošteno smo radili 40 godina. To je sramota.

Elizabeta Kožul, Čakovec – Ako je država mogla pomagati Todoriću, onda može i Uljaniku. Previše je to obitelji u pitanju, koji na kraju dana ostaju gladni. Svi se zalažu za poboljšanu demografsku sliku, a trebaju pomoći djeci koja su već rođena.

Josip Pintarić, Mala Subotica – Problem je u tome da država pomaže velikima, dok male zapostavlja. Ako ne mogu nikome pomoći, bolje da uopće ne pomažu. Ja sam bio mali poduzetnik i iz prve ruke znam da država gazi male.

Dario Srnec, Strahoninec – Država bi sebi trebala pomoći, tako da se riješi uhljeba. Ne smatra da država treba pomagati privatne tvrtke, zbog toga što ako si poduzetnik sam uzimaš rizik posla.

FOTO: Dora Vadlja

 

Ostavi komentar