ANKETA pod vurom: Što Međimurci misle o zabrani rada nedjeljom?

Na inicijativu vijećnika Milorada Pilipovića, Mursko Središće bi mogao postati prvi grad bez rada trgovina nedjeljom i blagdanom. Takvu inicijativu podržali su Čakovec i Prelog koji smatraju da je nedjelja dan za obitelj. Građani su složni oko nerada trgovina u nedjelju, te smatraju kako nije u redu da prodavač nema niti jedan slobodan dan, za minimalnu plaću.

Vlasta Kuhta, Štefanec – Definitivno podržavam da se ukine rad nedjeljom jer je to obiteljski dan u kojem bi se svatko morao odmoriti. Ako je već situacija u kojoj se radi nedjeljom, trebao bi neki drugi dan biti slobodan.

Daliborka Kuhta, Štefanec – Mislim da nema potrebe da ljudi u nedjelju kupuju kruh. Namirnice se mogu kupiti ranije. Podržavam da se ne radi nedjeljom u trgovinama.

Marija Živković, Čakovec – Protiv sam rada nedjeljom u trgovinama, neka žene budu doma s obitelji barem jedan dan u tjednu. Djelatnici javnih službi imaju svoja dežurstva, tako da ne rade svaku nedjelju, ali trgovine sigurno ne moraju raditi do 22 sata navečer.

Zoran Ratajec, Mačkovec – Da, protiv sam. Moja žena je radila u nedjelju tako da iz prve ruke znam da to nije lijepo. Svatko si može kupiti dan ranije što si mora, rad nedjeljom samo pomaže poslodavcima, nama ne, kao ni radnicima.

Luka Mesarić, Peklenica – Protiv sam zbog toga što se sjetim određenih trgovina koje rade do kasno navečer, poznajem ljude koji rade u takvim uvjetima. Premale su plaće za rad nedjeljom. FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar