ANKETA pod vurom: Poštuju li se danas učitelji?

Fizički napad profesora Franje Dragičevića na učenika u Tehničkoj školi Čakovec izazvao je buru u hrvatskoj javnosti. Provokacija od strane učenika izazvala je reakciju profesora, a sve oči bile su uprte u ravnatelja Dražena Blažeku koji je odlučio profesoru dati opomenu pred otkaz. Pitali smo građane poštuju li se danas učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama, a odgovor je bio jedinstven. Svi su složni kako odgoja sve više i više nedostaje, a to se vidi kroz sustav obrazovanja.  

Branislav Baksa, Čakovec – Profesori se poštuju vrlo slabo. Nasilje, nepoštivanje, te razlike među djecom pogotovo u materijalnom smislu dovode do cijele situacije u školskom sustavu.

Đuro Koprivec, Čakovec – Normalno da poštovanje ne postoji. Teško je reći koji je glavni uzrok, možda i cijela situacija u Hrvatskoj koja ljude stavlja u negativnu perspektivu. Također, roditelji previše štite svoju djecu. Vremena su se promijenila, ali u ovom slučaju stojim na strani profesora.

Žaklina Trstenjak, Šenkovec – Mislim da ne. Nema poštovanja inače između mlađih i starijih, a što se tiče ove konkretne situacije, sigurno učenici dobili fizički kaznu bez razloga. Mi smo isto bili “zločesti” u razredu, imali smo izražen bunt, ali nikad nismo pljuvali i bacali kredu.

Ana Sobočan, Čakovec – Odgoj kod kuće je zakazao, a malo i ukupne okolnosti. Djeca su malo previše puna sebe, a s tim u kombinaciji dolazi to što su roditelji previše popustljivi. Treba se znati tko je dijete, roditelj, a tko profesor.

Meri Šeparović, Čakovec – Ne poštuju se zbog toga što male i velike nitko nije naučio kako se poštuje, a kamoli učitelje. Smatram da se dobra odluka donesla u slučaju profesora, što nije dobio otkaz.

Foto: Zlatko Vrzan 

Ostavi komentar