ANKETA pod vurom: Pomaže li zaprašivanje komaraca?

Područja Međimurja, pogotovo uz rijeku Muru i Dravu, već su bile u postupku zaprašivanja komaraca kako bi se smanjila njihova najezda. Grad Mursko Središće ponovilo je postupak hladnog zamagljivanja jer su ubodi i količina nesnosni. Teško je pitanje kako se obraniti od njih jer grizu i preko odjeće. Građani kažu da ih ove godine strašno puno, pa u večernjim satima izbjegavaju boraviti u dvorištima. Ipak, građani s područja Čakovca kažu kako osjećaju da ih je od prije dva tjedna nešto manje.

Boris Bistrović, Čakovec – Nisam ni znao da ih zaprašuju, u Čakovcu ih nema baš toliko. Manje ih ima usporedno s prošlim godinama.

Boris Bistrović
Boris Bistrović

Branka Vlahek Ivek, Donji Kraljevec – Kod nas su komarci jako napasni. Nisam uopće sigurna jesu li na našem području zaprašivali. Ove godine ih je bilo strahovito puno iako sam primijetila da ih unazad nekoliko dana ima možda mrvicu manje.

Branka Vlahek Ivek
Branka Vlahek Ivek

Suzana Petrović, Čakovec – Nisam baš primijetila da ih je manje. Svaki put kad dođem na dvorište nikad ih nije bilo toliko. Možda u odnosu na prije dva tjedna ih ima malo manje, ali i dalje pikaju. Popodne uopće ne pijemo kavu na terasi jer su ludi.

Suzana Petrović
Suzana Petrović

Ivana Juršić, Mihovljan – Katastrofa su komarci ove godine, čula jesam da su zaprašivali, ali vidjela nisam. Uopće je nemoguće sjediti predvečer u dvorištu bez dobre zaštite. Špricamo se sredstvima protiv komaraca, ali ni to ne pomaže.

Ivana Juršić
Ivana Juršić

Franjo Novak, Šenkovec – Živim baš uz kanal Lateralac i mogu samo reći da su komarci strašni i ove godine, kao i prijašnjih. Uopće ne izlazim u večernjim satima jer napadaju sa svih strana. Ne znam je li zaprašivanje pomoglo, meni nije.

Franjo Novak
Franjo Novak

FOTO: Dora Vadlja

 

Ostavi komentar