ANKETA pod vurom: Podržali štrajk nastavnika

U tijeku je štrajk u školama, a međimurske škole nisu održavale nastavu tri dana.  U ponedjeljak 28. listopada također neće biti nastave. Podsjećamo sve je počelo nakon neuspješnih pregovora Vlade i sindikata oko povećanja koeficijenata zaposlenih u školama za prosječno 6,11%. Pitali smo građane što misle o štrajku učitelja. Evo što kažu!

Dragutin Danilović, Čakovec – Apsolutno podržavam. Škola je početak svega, naša djeca moraju nešto naučiti. Za to su potrebni učitelji. Mislim da školarci neće ispaštati zbog ovih par dana što nije bilo nastave. Sve će nadoknaditi, imamo mi pametnu djecu.

Božena Novak, Čakovec – Podržavam štrajk. U obitelji imam učitelje, zeta i kćer koji rade u srednjoj i osnovnoj školi. Mislim da imaju premala primanja. Djeca će sve nadoknaditi sigurno.

Melita Kosir, Prelog – Štrajk podržavam jer mislim da su oni ti koji uče našu djecu i trebaju imati veće plaće. Djeca jesu nažalost u zaostatku zbog neodržavanja nastave, ali na učiteljima je kako će to nadoknaditi.

Štefanija Hunjadi, Savska Ves – Podržavam jer mi unuk ide u školu. Učitelji bi morali imati veće plaće, samo se pitamo di su penezi. Djeca budu sve nadoknadila. Našem unuku je super bilo što ne ide u školu, jer ako i dođe u školu se samo igraju sad kad traje štrajk.

Klementina Janušić, Čakovec – Definitivno podržavam, plaće su kakve jesu, a nisu dobre. Učitelji bi morali imati plaću dostojanstvenu za naše uvjete. Hranu kupujemo u Sloveniji, to sve govori. Djeca su pametna i sve će nadoknaditi.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar