ANKETA pod vurom: Pitali smo građane štede li za starije dane?

Prema postojećim podacima u obiteljskim domovima za starije osobe trenutno boravi oko 1.300 naših sugrađana. Djeca su sve više zaposlena, pa nerijetko nemaju ‘’vremenu’’ za brigu o svojim roditeljima. Pitali smo naše građane razmišljaju li oni o svojim starijim danima, te hoće li brinuti o svojim roditeljima. Većina se slaže kako je bitna briga o roditeljima, jer su upravo oni brinuli o njima gotovo čitav život. Neki još ne razmišljaju o štednji za starije dane.

Zlatko Horvat, Šenkovec– Trenutno ne razmišljam o tome što će biti u starosti. Imam doma malu djecu, pa su mi oni prioritet. O tome što će biti u starosti, razmišljat ću ipak malo kasnije.

Miroslav Makar, Čakovec -Još ne razmišljam o svojoj starosti, ali s obzirom na stanje u našoj državi mislim da bi trebao početi. Danas je teško uštedjeti nešto za starost s obzirom na niske mirovine i plaće. Mislim da će roditelji morati živjeti s djecom i pokrivati se međusobno.  Slavica Marčec, Čakovec– Ne razmišljam o tome zbog toga jer imam dijete koje će se brinuti za mene. Općenito gledajući svi mladi su prekomotni, samoživi i sebični, te ne žele preuzeti brigu o drugima.

Nada Horvat, Križovec– Nemam nikakvu penziju niti štednju pa to baš i nije bajno. Ali, razgovarala sam sa suprugom o tome, planiramo ići u starački dom, ako budemo u mogućnosti.

Sara Rašperger, Lopatinec– Još nisam zaposlena, ali kad krenem raditi sigurno ću odvajati od plaće za starije dane. Što se tiče brige o roditeljima sigurno ću brinuti o njima, kao što su oni o meni. Imam brata pa ćemo bez obzira na obaveze i posao podijeliti skrb.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar