ANKETA pod vurom: Nestašicu lijekova osjetili su i naši građani!

Ovo ljeto primjećena je povećana nestašica pojedinih lijekova na području Međimurja. Kad nema jednog lijeka u ljekarnici  pacijente se preusmjerava na zamjenske ako je to moguće. Najveći problem je s lijekovima koji u dužem vremenskom periodu nema na tržištu i nemaju alternativnu zamjenu za sve pacijente. Neki naši građani susreli su se s ovim problemom, dok je druge ipak zaobišao zbog toga jer ne koriste lijekove na recept, već samo one koji su dio kućne ljekarne. 

Ivia Trupković, Čakovec– Ja nisam bila u takvoj situaciji, ali je bila mama. Rekla je da će po taj lijek ići u Mađarsku, ali nije bila sigurna kako će to onda funkcionirati s receptom. Nisam sigurna što se na kraju dogodilo, ali znam da je našla taj lijek u Varaždinu. 

Franjo Klobučarić, Brezje – Za sad se nisam sretao s tim problemom, jer većinom trošim standardne lijekove za tlak. Mislim da bi moglo biti puno bolje u našem zdravstvu, koliko imamo sredstava, tako se i ponašamo. 

Ljuba Kocijan, Mala Subotica – Ništa nam se takvog nije dogodilo, jer lijekove koje uzimamo bili su u ljekarni. S tim problemom smo se susretali prijašnjih godina. Svi smo asmatičari, te smo zbog jednog inhalatora morali odlaziti u Mađarsku, jer je cijena kod nas bila astronomski visoka. S vremenom je taj inhalator došao na listu, pa se plaća samo određeni postotak. 

Marija Smolek, Donji Kraljevec – Čula sam da se to događa, ali ja to nisam osobno osjetila na svojoj koži, jer hvala Bogu nemam pretjerane zdravstvene probleme. Znam neke ljudi koji su došli u ljekarnu i nisu pronašli lijek koji ima treba, nije to u redu. 

Mirjana Škvorc, Podturen– Nisam čula za nestašicu lijekove, meni se to osobno nije dogodilo. Ne koristimo lijekove na recept, a sve ono što spada u kućnu ljekarnu uvijek pronađemo u našoj ljekarni. 

Veliku priču o nestašici lijekova i u međimurskim ljekarnama i kako se nositi s njom pročitajte u aktualnom tiskanom broju Međimurskih novina 1247. koji možete od petka ujutro nabaviti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja i šire.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar