Anketa pod vurom: Muče li Međimurce alergije?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

S prvim zrakama sunca i proljetnog vremena nastupa sezona alergija. Kad je obrambeni sustav organizma preosjetljiv, javlja se alergija, to jest promijenjena reakcija na inače ne štetne tvari iz okoliša. U vrijeme proljeća zbog visoke koncentracije peludnih zrnaca u zraku uslijed cvjetanja biljaka najjače je izražena peludna hunjavica. Međimurke i Međimurci nemaju previše problema s alergija, ali ako i imaju, pokušavaju je smanjivati prirodnim preparatima.

Danijela Matešić, Čakovec – Sva sreća pa nemam problema s alergijama i nikad ih nisam imala. Zdrava sam kao dren, a u mojoj okolini isto ne poznajem nekoga tko bi imao problema s kihanjem u proljeće zbog cvjetanja biljaka.

Danijela Matešić
Danijela Matešić

Ivan Krištofić, Čakovec – Oči mi ne suze i nemam problema s alergijom. Također, svi oko mene su zdravi, ali i mislim da u Čakovcu nema puno mjesta gdje bi nastajali alergeni. Breze su udaljene od mjesta gdje živim, pa niti ne osjećam neke posljedice cvjetanja.

Ivan Krištofić
Ivan Krištofić

Ljiljana Križan, Čakovec – Sezona alergija je već počela, a to se vidi po mojim suznim očima. Imam problema s tim, ali pokušavam to rješavati na prirodan način raznim inhalacijama, prehranom, izbjegavanjem izlaganja i praćenjem prognoze.

Ljiljana Križan
Ljiljana Križan

Bojana Wertheim, Gornji Kuršanec – Zdrava sam i ne muče me alergije, ali zato djeca povremeno imaju problema. Ranije su imali alergiju zbog ambrozije, a za to postoje razni sirupi.

Bojana Wertheim
Bojana Wertheim

Ines Toma, Novi Marof – Osobno nemamo problema s alergijom, ali zato moja kuma muku muči s alergijama već od početka proljeća, a najgore je kad krene ambrozija. Onda treba izbjegavati sva neočišćena područja.

Ines Toma
Ines Toma

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar