ANKETA pod vurom: Može li prosvjed promijeniti stanje u državi?

U subotu, 1. lipnja na glavnom čakovečkom trgu održan je miran prosvjed Želim normalan život. Okupilo se preko tisuću prosvjednika pod krilaticom ‘’Zakon za sve jednako’’. Pitali smo građane može li prosvjed nešto promijeniti i pokrenuti. Većina se slaže da može, te da država treba otvoriti oči, ali ima i onih koji smatraju kako je ovo bila samo predstava, te će se nakon par mjeseci ponovno zaboraviti na ovu temu. 

Ruža Huzjak, Čakovec – Mislim da se može nešto promijeniti, jer su Romi previše toga dozvolili. Krađe i sve to, a nemaju nikakve pravne sankcije, mogu ukrasti do 1000 kuna. Država se mora probuditi, a vjerujem da se hoće jer je stigao ministar Božinović, a i naš župan radi puno po tom pitanju rješavanja problematike.

Lucija Kolarić, Savska Ves – Ne, mislim da se neće nešto posebno promijeniti. To je sve bilo tako, više predstava i mislim da država nije ozbiljno shvatila sve ovo što se tražilo na prosvjedu. Mislim da nema smisla prosvjedovati jer će i dalje sve ostati isto. Nije baš jednostavno to riješiti.

Mario Varga, Podturen – Nešto se možda bude promijenilo, ali imam osjećaj da je ovo sve u subotu bila samo šminka. Ništa se značajno neće promijeniti. Možda će u narednih par mjeseci biti aktualna tema, ali će se nakon toga nažalost zaboraviti.

Tomislav Sarić, Nedelišće – Mislim da bi svi građani morali biti jednaki pred zakon. Vlast će vjerojatno poduzeti neke mjere i neće zažmiriti. Stvarno se nadam da će oni nešto napraviti. Sabor bi trebao promijeniti zakon koji se onda mora početi primjenjivati i biti jednak za sve.

Laura Horvat, Kuršanec – Nadam se da će se nešto promijeniti jer bi to bilo dobro za sve nas. Skoro sve institucije i ministarstva mi se morale probuditi i konačno početi raditi na ovom problemu. Policija radi što može, ali vlast mora biti ta koja će se pokrenuti.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar