ANKETA pod vurom: Međimurci marljivo razvrstavaju svoj otpad!

Međimurci marljivo i ustrajno razvrstavaju svoj otpad. Dokaz su brojke koje govore da se na području Međimurja, posebice Grada Čakovca, općine Strahoninec i Šenkovec te općina Nedelišće, Orehovica i Štrigova, za razliku od većine ostalih hrvatskih jedinica lokalne samouprave, već 2015. godine 40 i više posto otpada razvrstava. Pitali smo građane razvrstavaju li svoj otpad te zašto to smatraju važnim. Složni su oko činjenice da se otpad mora razvrstavati zbog veće ekološke svijesti. 

Jasenka Bajs, Mihovljan – Razvrstavamo otpad redovito. Suprug mi radi na otpadu pa onda dosta detaljno znamo kako i što razvrstavati. Smatramo da je to važno zbog ekologije. Suprug kaže da to je skupo, ali ništa nije skupo dok se radi za dobrobit okoliša.

Dragica Šimunković, Križovec – Naravno da razvrstavamo otpad. Odvoz nam nije skup, a važno je zbog ekologije. Razvrstavamo od početka kad je počelo kod nas u Murskom Središću. Nažalost stvaramo previše otpada, moramo na tome poraditi. Nas dvoje smo sami, pa nemamo puno otpada.

Matija Kanižaj, Čakovec – Razvrstavam otpad doma koliko ide, od plastike do biootpada. Važno je zbog očuvanja okoliša. Lakše je reciklirati otpad i olakšati proces razvrstavanja u samom izvoru.

Marija Krpić, Dragoslavec Breg – Otpad treba razvrstavati. Imamo i kompostanu za biootpad. Ja sam živjela u Austriji pa mi to radimo već jako dugo. Imamo vreće pa je sve to jasno i olakšano.

Ljubica Gosarić, Goričan – Naravno da razvrstavamo otpad od početka kad smo dobili kante i vreće. Razvrstavamo plastiku, papir, biootpad, ne mislim da plaćamo puno odvoz smeća.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar