ANKETA pod vurom: Kupuju li Međimurci kvalitetu ili kvantitetu?

Imaju li Međimurci sakupljački gen koji se u suvremeno doba zove potrošački gen? U omjeru kvantitete i kvalitete, nažalost prevladava kvantiteta. Odjeća se kupuje sezonski, iako je slabije kvalitete, prihvatljivija je cjenovno. Trgovci i marketingaši to dobro iskorištavaju, pa nas stalno prati osjećaj da nemamo dovoljno, te kratkotrajno zadovoljstvo tražimo u shoppingu. Međimurci su podvojenog mišljenja. Jedni preferiraju kvalitetnu robu koju nose godinama, ali ima i onih koji vole kupovati sezonski.

Vlado Horvat, Sveti Urban- Mislim da prevladava kvantiteta jer ljudi nažalost nemaju novaca za kvalitetu. Više kupiš, za manju cijenu, pa možda to dođe i na isto na kraju kad se sve zbroji.

Mladen Furdi, Mala Subotica- Uvijek ciljam na kvalitetu. Moj ormar izgleda da imam manje odjeće koja je udobnija, ali je nosim više godina. To prakticiram gotovo uvijek.

Petra Huđ, Koprivnica- Više kupujem skuplje, ali kvalitetnije. Nažalost to nije uvijek pravilo, ali pokušavam imati više kvalitetne robe, nego da stalno bacam komade odjeće koji se u par pranja istroše.

Danica Kostel, Čakovec- Uvijek kupujem kvalitetu, jer sam cijeli život radila u tekstilu pa mogu procijeniti kvalitetu. U ormaru imam manje komada odjeće, ali znam da je dobra i nosim je godinama.

Patricija Tkalec, Čakovec- Pokušavam gledati da je dobar omjer cijene i kvaliteta, uvijek sam za dobar i pošteni shopping. Danas je sve relativno, nekad je Nike bio Nike, pa je takva trenirka bila skupa, ali se nosila godinama. Sad više to nije pravilo.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar