ANKETA pod vurom: Kako se borite protiv dosadnih komaraca?

Krvopije, beštije, dosade i još mnogo sličnih imena izmišljamo ovih dana za komarce koji nam spriječavaju boravak na otvorenom i to ne samo ujutro ili navečer već i preko najtoplijeg dijela dana. Pitali smo naše građane kako se bore s komarcima. Većina ne izlazi van iz kuće u večernjim satima, a kažu kako je najveći problem što ne mogu na vrt, jer ih ima toliko da je nemoguće izdržati. 

Drago Hajdarović, Mala Subotica – Ovo je postalo neizdrživo. Konkretno, jučer navečer u Maloj Subotici bilo je prestrašno. Ali za usporedbu mogu reći da sam bio u Osijeku i kod nas je još dobro koliko je tamo komaraca. 

Anita Lajtman, Selnica – Borimo se tako da se zatvorimo u kuću pogotovo navečer od pola 8 do pola 10. Imamo spirale koje upalimo pa ih to barem donekle otjera. Nije kod nas toliko strašno, ali ih ima. Ivana Antolašić, Čakovec – Ja u Čakovcu niti nisam primjetila da ih ima toliko puno. Primjerice kroz dan mi u stan uđu dva do tri komarca. Druga je situacija kod moje mame u Podturnu, tamo se navečer ne može biti vani, jako ih je puno. 

Ljubica Krznar, Donji Hrašćan – Prestrašno koliko ih ima. Prekjučer su zaprašivali po cesti, ali mislim da nije pomoglo. Navečer je nemoguće biti na terasi ili u vrtu. Na terasi upalimo spirale, ali na vrtu vas doslovno izjedu. 

Franjo Drvoderić, Sivica – Puno je komaraca i nemoguće je ići na vrt. Sve što moramo obaviti, od košnje za svinje i radove po vani, radimo po danu kad je najveće sunce. Mi smo u mirovini pa nam nije problem. 

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar