Anketa pod vurom: Jeste li napravili detoksikaciju organizma nakon blagdana?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

Nakon prosinca i blagovanja koje uključuje jedenje masnije i teže hrane, usred siječnja većina građana odlučuje se na detoksikaciju. Ona uključuje smanjenje unosa kalorija, određene recepte pomoću kojih se može očistiti koža i poticanje u stvaranju zdravih navika. Nakupljanje toksina u tijelu uzrokovano je stresom i brzim načinom života, a građani su složni oko činjenice da treba provesti barem neki od načina kako bi se tijelo očistilo. Ipak, postoje i oni koji umjereno jedu i bave se fizičkom aktivnosti tijekom cijele godine pa im posebna vrsta detoksa i nije potrebna.

Viktorija Gregorinčić, Sveti Urban – Naravno da je određena detoksikacija potrebna nakon božićnog blagovanja, a provodim ju tako što jedem laganiju prehranu koja uključuje veliki unos voća i povrća te smanjen unos mesa. Također, važno se i puno kretati.

Viktorija Gregorinčić
Viktorija Gregorinčić

Kemal Tuđarski, Čakovec – Nemam neki posebni plan za čišćenje organizma, samo izbjegavam veliki unos mesa i domaćih pogača, to jest slatkog. Sve se svodi na prehranu koju gledam da bude čim laganija.

Kemal Tuđarski
Kemal Tuđarski

Marina Kraljek, Čakovec – Cijelo čišćenje baziram na prehrani, pa sam tako izbacila kruh i meso. Ako i jedem kruh, to je onaj crni sa sjemenkama, ali pokušavam da bude čim manje u kombinacijama. Također, od tjelovježbe važno je hodanje.

Marina Kraljek
Marina Kraljek

Đurđica Salaj, Čakovec – Nisam na posebnoj detoksikaciji jer ju provodim tijekom cijele godine. Pazim što jedem i smatram da je prežderavanje tijekom blagdana loše za tijelo.

Đurđica Salaj
Đurđica Salaj

Ladislav Novak, Mačkovec – Tijekom cijele godine jedem manje i puno vozim bicikl. Tako da posebnu vrstu detoksikacije i ne provodim. Važno je tijekom cijele godine unositi manje hrane i ne prežderavati se.

Ladislav Novak
Ladislav Novak

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar