10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

ANKETA pod vurom: Jesmo li spremni za zimske uvjete na cestama?

U Hrvatskoj je zimska oprema obavezna od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N podrazumijeva se: četiri zimska pneumatika (M+S) ili četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače. Građane smo pitali jesu li spremili svoje limene ljubimce za zimske uvjete na međimurskim cestama. 

Vladimir Glavina, Čakovec – Gume još nismo zamijenili jer su temperature još uvijek dosta visoke za ovo doba godine. Upoznat sam sa zakonskom obvezom i namjeravam čim prije prilagoditi se zimskim uvjetima.

Goran Barbarić, Zagreb – Nisam još promijenio gume na auto, ali učinit ću to sutra jer dosta putujem. U Zagrebu neki znaju voziti ljetnim gumama tijekom cijele zime.

Stanko Jurković, Slovenija – Ovog ćemo tjedna zamijeniti gume. Kazne u Sloveniji su jako velike. Ako nemate pojas, platit ćete 120 eura, dok za gume kazna iznosi i do 500 eura.

Željko Janković, Nedelišće – Već smo prošli tjedan zamijenili gume na autu, dakle i prije roka. Spremni smo za zimske uvjete na cestama.

Dijana Blagović, Savska Ves – Još nismo stigli zamijeniti ljetne gume za zimske, ali imamo u planu to učiniti ovog tjedna. Radim u Čakovcu i ceste su dobro očišćene pa nemamo problema sa snijegom.

Piše: Sanja Heric, Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE