ANKETA pod vurom: Isplati li se grijati samo na drva?

Kalendarski je tek sredina ljeta, no Međimurci se već uvelike pripremaju za najhladniji dio godine i sezonu grijanja. Kupnja drva danas ne bi trebao biti nikakav problem jer ih ima na svakom koraku. Čovjek samo mora znati kakvo drvo i koliko ga želi. Agacija, grab, bukva i hrast najpopularnije su vrste koje se nude izrezane na metar ili pak ispiljene prema potrebi. Pitali smo građane griju li se u zimskim mjesecima na drva ili plin. Većina kaže kako se najbolje isplati kombinacija drva i plina jer je samo grijanje na plin preskupo. 

Dejan Beč, Ivanovec – Isplati se grijati na drva. Mi smo prošli tjedan metar drva platili 350 kuna, treba imati dobrog prodavača koji uvijek ima istu cijenu. Grijemo se na agaciju. Inače doma koristimo kombinaciju plina i drva, to se najviše isplati. 

Julijana Ikodinović, Hlapičina – Ja se grijem na plin jer sam stara i sama. Do prije dvije godine sam se grijala na drva, ali sad mi je to nemoguće za izvesti. Ovako plin naštelam i grije se. Inače sam astmatičar i zrak grijanja na drva mi puno više odgovora, ali vremena su se promijenila. Nama penzionerima je sve skupo. 

Valerija Trstenjak, Krištanovec – Grijemo se na kombinaciju drva i plina, to se najviše isplati. Plin palimo jedino u slučaju da je strašno hladno, inače potrošimo tijekom zime oko 12 metara drva. Grijanje na drva se više isplati i puno je toplije u prostoriji. 

Josip Merlak, Čakovec – Doma se grijemo na plin jer imamo takav složeni sistem. Na drva se grijemo u vikendici. Živimo u stanu i račun mjesečni nam je oko 1200 kuna, mislim da je to preskupo, ali nemamo izbora. 

Nada Sabol, Palovec – Grijemo se na plin, na drva smo se grijali u davnoj prošlosti. Nama je ovako jednostavnije, bolje i isplatljivije. Ne bismo se vratili više na sistem grijanja na drva. Plin je skup, ali je sve jednostavnije. Nemamo alternativu i ovako nam je bolje. 

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar