ANKETA pod vurom: Hoće li nadzorne kamere povećati sigurnost na cestama?

U sklopu novog Zakona o sigurnosti prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova završilo je popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica. Na području Međimurske županije dolaze četiri takve kamere s četiri kućišta, a one će se rotirati na osam lokacija. Pitali smo građane hoće li veće kazne i nadzorne kamere spriječiti prometne nesreće i povećati sigurnost na međimurskim cestama. 

Ana Lovrec, Čakovec – Mislim da će nadzorne kamere povećati sigurnost na cestama i vozači će biti više oprezni nego su do sada. Vjerujem da će biti tako, ja više ne vozim, ali svi koji su u mojoj okolini pažljivo voze.

Grozdana Žagar, Čakovec – Smatram da će se sigurno povećati opreznost na cestama. Evo ja prva kad sam čula za tu temu sam se zamislila. Sigurno ću još dodatno usporiti na navedenim lokacijama. To su relacije na kojima svi više manje potegnemo po gasu.

Đurđica Šalamon, Čakovec – Mislim da su ljudi oprezniji čim vide da ih netko promatra, tako da sam sigurna da će biti veća sigurnost na cestama. Nije toliko do kazne, već činjenice da netko može vidjeti što radiš i to dokazati.

Dragutin Štefulj, Čakovec – Sigurnost bude veća, jer već dok vidiš policajca odmah automatski usporiš. Za mlade mislim da te nadzorne kamere neće puno značiti. Ja dok vidim kućicu odmah manje vozim, ali tko juri, on će i juriti.

Milan Šafarić, Belica – Mislim da se zbog nadzornih kamera neće povećati sigurnost i smanjiti broj prometnih nesreća. Polazim od sebe, način na koji vozim i pazim neće se bitno promijeniti. Veće kazne neće doprinijeti većoj sigurnosti.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar