ANKETA pod vurom: Građani se u korizmu odriču odricanja!

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu započinje razdoblje korizme ili četrdesetodnevnice, odnosno vrijeme od 40 dana, ne računajući nedjelje, posebnog oblika pokorničke priprave za proslavu Kristova vazmenoga otajstva Uskrsa. Katolici u to vrijeme razmišljaju o lošim navikama koje bi trebali promijeniti, te da se od njih očiste. Od svećenika trebaju zatražiti sakrament pomirenja ili ispovijed. Pitali smo građane čega se planiraju odreći u korizmi, te je li to uopće prakticiraju. Većina kaže da živi umjereno tijekom cijele godine, pa im korizma nije ni potrebna. 

Mladen Pongrac, Čakovec -Nisam uopće razmišljao o korizmi i odricanju. Ne pridajem puno važnosti tome, živim na skromnoj razini pa se može protumačiti da sam uvijek u korizmi.

Drago Novak, Palovec -Nisam još do kraja odlučio čega ću se sve odreći, osim definitivno alkohola i cigareta. Tek je počelo pa moram malo razmisliti o tome.

Ivan Šarić, Čakovec -Odrekao sam se odricanja. U vrijeme korizme se nisam posebno nečega odricao, već to sve ovisi o situaciju u kojoj se čovjek nađe.

Maja Jurić, Šenkovec -Odričem se loše volje, negativnih ljudi, misli i osjećaja, ali ne samo u vrijeme korizme već tijekom čitave godine. Najvažnija je molitva i biti zahvalan prema zdravlju. Od srca to želim svima.

Marija Ćutić, Čakovec -Odričem se slatkiša, ali samo u gostima. Ne prakticiram baš korizmu, ovisno o raspoloženju i razgovoru s drugim ljudima koji me nekad potaknu na razmišljanje o odricanju.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar