Anketa pod vurom: Čega se planirate odreći u korizmi?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

Ovogodišnja korizma ili četrdesetnica poklopila se s danom Valentinova, a dio je liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrsa. Pokora traje 40 dana, ali korizma zbog raznih prilagodbi danas tehnički traje punih 46 dana. Počinje Pepelnicom ili Čistom srijedom, a završava pred Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak. Pitali smo građane čega se planiraju odreći u vrijeme korizme, većina planira izbaciti alkohol i cigarete, dok će neki samo biti bolji i brižniji prema svojim prijateljima, obitelji i poslovnim suradnicima.

Andreja Podvezanec, Ivanovec – Smatram da nisu potrebna neka posebna odricanja, nego je poanta da budemo bolji jedni prema drugima, a to bi se trebalo odnositi na cijelu godinu, a ne samo u vrijeme korizme. Nikad nisam baš prakticirala neko odricanje, možda sam eventualno smanjila unos slatkog.

Andreja Podvezanec
Andreja Podvezanec

Ivan Pergar, Zasadbreg – Kao kršćani bismo se trebali nečega odreći. Prvo, kulturno se ponašati prema bližnjima koliko god je to moguće u današnje vrijeme. Što se tiče baš konkretnog primjera, u to vrijeme smanjimo druženja i alkohol.

Ivan Pergar
Ivan Pergar

Ivan Gradečak, Prelog – Ovogodišnju korizmu sam počeo s prestankom pušenja cigareta, a planiram nastaviti s tim i kad prođe tih 40 dana, ali ovo je dobar početak i nadam se da ću uspjeti u tom naumu.

Ivan Gradečak
Ivan Gradečak

Dajana Ljevaković, Podbrest – Odričem se definitivno alkohola, to prakticiram svake korizme. Nije da inače pijem puno, ali u tom razdoblju izbacujem ga u potpunosti.

Dajana Ljevaković
Dajana Ljevaković

Danijela Švec, Donja Dubrava – Nemam baš nešto konkretno čega bih se odrekla u vrijeme korizme. Više prakticiram da se bolje ponašam prema svojim bližnjima, od obitelji do prijatelja, te svih ljudi s kojima radim.

Danijela Švec
Danijela Švec

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar