Ana Smoljak i Željko Tomašić gostovali na javnoj tribini Udruge Ovršni

Udruga Ovršni

U Zgradi Scheier u Čakovcu održana je tribina u organizaciji Udruga-Ovršni, koja je proizašla iz Inicijative Ovršni ustanak. Izvješće o tribini prenosimo u cijelosti:

Usprkos lošem vremenu i kiši došlo je 20-tak posjetitelja koji su imali prilike saznati informacije o radu Udruge Ovršni i o izmjenama u novom Ovršnom zakonu koji predlaže Udruga sa predsjednikom Danijelom Galovićem.

Također je bilo riječi i o postupcima komunalnih tvrtki prema dužnicima na području Međimurja, koji su pokrenuti na inicijativu Udruge.

Radovan Preložnjak potpredsjednik Udruge Ovršni je uputio Javni poziv za Međimursku županiju da se jave ovršeni, blokirani i deložirani građani kako bi se pomoglo u rješavanju njihovih problema.

O financijskoj pismenosti i zaštićenim računima je pojašnjenje dala predsjednica Ana Smoljak iz “Potrošačica” društvo za zaštitu potrošača Hrvatske iz Karlovca.

Predstavljen je i rad Međimurskog info centra potrošača o kojem je informacije iznio tajnik društva za zaštitu potrošača Vukanovčar Željko Tomašić. Međimurski info centar potrošača je sa radom počeo u srpnju ove godine.

Besplatni info telefon 0800/42 00 (svaki radni dan od 09:00 – 13:00 sati, četvrtak od 15:00 – 18:00 sati i petak od 18:00-20:00 sati)

Elektronička pošta – [email protected]
[email protected]

Mrežne stranice – www.savjetovaliste.info
.www.vukanovcar.hr/

Ovaj centar prima pozive sa cijele teritorije RH.

Predstavljeno je i osnivanje Mreža potrošača Hrvatske namjenjeno okupljanju udruga za zaštitu interesa potrošača. Posjetitelji su postavljali pitanja na koje su dobili odgovore i savjete. Tribina je održana u petak 15. studenoga.

 

izvor: Udruga Ovršni

Ostavi komentar