AMALIJA AUGUSTIĆ iz Čakovca na vlastitu inicijativu uređuje krajolik tik uz soliter!

70-godišnja Amalija Augustić u Čakovcu živi već 50 godina, a rodom je iz Peklenice. Kad se nakon 20 godina života na selu preselila u stan, nedostajao joj je vrt i cvjetnjak. Uzela je stvar u svoje ruke i tako na vlastitu inicijativu uređuje krajolik tik uz soliter.

– Sjeme sam nabrala u Peklenici i pokušala ga posaditi. Grmlje je procvalo i tako jedan po jedan i nastao je cijeli cvjetnjak. Mislim da je svima ljepše kad vide cvijeće, a ne smeće. Malo sam se bojala što će reći ČAKOM jer su oni zaduženi za plansko sađenje u gradu, ali na kraju su oni svoje posadili, a ja ostatak – ispričala je Malčika, kako ju od milja zovu poznanici. 

Na svoju inicijativu cvjetnjak se polako širio. Sa strane, pokraj ulaza u zgradu nalaze se tri grma hibiskusa u ljubičastoj i bijeloj boji te grm zlatne kiše. Ispred njenog prozora nalazi se pravi cvjetnjak, a čak su počele rasti i domaće rajčice, ima već 15 plodova. 

– Uz grmove rastu ruže, ljiljani, jesenski jorgovan koji sad cvate. Puno je raznih lukovica proljetnog cvijeća poput narcisa, zumbula – kaže stanarka. Svako godišnje doba donosi novo cvijeće. 

Amalija u cvijeću uživa odmalena. Najdraži cvijet joj je hibiskus. Malčika svakodnevno brine o cvijeću te tako stanarima nenametljivo uljepšava krajolik.

Ostavi komentar