ALPRO ŠARDI d.o.o. iz Selnice: Pogled u bolji svijet!

Milijuni plastičnih prozora zastarjeli su i više ne zadovoljavaju suvremene zahtjeve energetske učinkovitosti. Treba ih zamijeniti. Osim toga, postavlja se pitanje što s plastičnim otpadom povezanim s proizvodnjom, primjerice onim koji se stvara pri rezanju profila za nove prozore ili pri transportu granula. I stari prozori i otpad nastali u proizvodnji moraju se negdje ispravno odložiti. Tvrtka Profine Group (KBE, Koemmerling, Trocal) sa zatvorenim ciklusima proizvodnje uzor je brojnim industrijama. Rezultat takvog sustava su visokokvalitetne granule (pallete) dobivene recikliranjem, koje čine i do 90 % sirovinske osnove novog proizvoda. Reciklirane granule kombiniraju se sa svježim materijalom (zbog optičkih razloga) kako bi se dobila savršeno kvalitetna završna obrada.

Osim toga stručnjaci, inženjeri Profine Groupe, optimizirali su oblikovanje i tehnologiju prozorskih profila. Tako se iznimno visoka toplinska izolacija postiže s manje materijala. To znači da se novim PVC prozorom u atmosferu ispušta manje CO2. Takvim djelovanjem štiti se okoliš na više razina: manje otpada, manje štetnih stakleničkih plinova i manje nove plastike. Zauzvrat se postiže veća udobnosti i viši stupanj sigurnosti pa je novi proizvod izdržljiviji i trajniji, a može biti u upotrebi najmanje 40 godina.

S vizijom do uspjeha – Premium brand KÖMMERLING

Svjetlo je neophodno za život i ključan faktor udobnosti. Suvremena arhitektura to prepoznaje i stvara svijetle, udobne stambene i radne prostore s velikim ostakljenim površinama.

Sustav KÖMMERLING 76 postavlja nove trendove u toplinskoj izolaciji. Predvodnik je u kvaliteti i sigurnosti. Uz sve to, pruža nenadmašnu individualnost u oblikovanju zahvaljujući svojevrsnoj modularnosti i inovativnim tehnološkim rješenjima. Sa sustavom profila KÖMMERLING 76 dobivaju se premium prozori i vrata koji ispunjavaju sve navedene zahtjeve.

Tim se sustavima već 25 godina koristi i tvrtka Alpro Šardi, jedan od najvećih i najrenomiranijih proizvođača ALU i PVC stolarije u Hrvatskoj. Novi proizvodni prostor od 2000 m2 opremljen je najsuvremenijim CNC-proizvodnim linijama velikog kapaciteta i iznimne preciznosti u izradi.

Tvrtka Alpro Šardi posjeduje sve potrebne certifikate propisane normama i zakonskim odredbama i može zadovoljiti sve zahtjeve projektanata i investitora.

Koristeći KOMMERLING premium brand koji postiže vrijednosti Uw do 0,72 W/(m2K), tvrtka Alpro Šardi svojim proizvodima zadovoljava i zahtjeve pasivne gradnje kao i niskoenergetskih objekata prema nZEB standardu.

Ugradnjom KÖMMERLING premium prozora možete streći veliku prednost u kvaliteti stanovanja i očuvanju okoliša.

Kontakt:

Alpro Šardi d.o.o.
Gospodarska ulica 1, 40 314 Selnica
Tel.: +385 40 861 511
Fax: +385 40 861 107
E-mail: [email protected]
www.alpro-sardi.hr

Ostavi komentar