Ako prof. Dragičević dobije otkaz Sindikat najavljuje prosvjed

Franjo Dragičević
Franjo Dragičević, Foto: Screenshot/Jutarnji.hr

Nakon incidenta o kojemu bruji cijela hrvatska javnost, a u kojem je profesor strojarstva Franjo Dragičević fizički nasrnuo na dvojicu učenika u Tehničkoj školi Čakovec, napokon je odlučilo reagirati i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tako su poručili kako su situaciju shvatili ozbiljno te da analiziraju podatke kako bi u što kraćem roku pokrenuli novi akcijski plan za suzbijanje nasilja uz postojeće programe prevencije, piše vijesti.rtl.hr.

Zbog neprimjerenog postupka profesor Franjo Dragičević, koji je gotovo pred mirovinu, ipak bi mogao dobiti otkaz. U sindikatu kažu kako na to neće šutjeti.

“Ako kolega Franjo Dragičević dobije otkaz, naš sindikat sigurno neće sjediti prekriženih ruku, nego će odgovoriti prosvjedom ili nekom drugom akcijom. Zasad se opcija štrajka čini najmanje vjerojatnom jer organizacija štrajka traži vrijeme i proceduru”, kazao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod čiji je Dragičević član.

“Naravno, nitko ne odobrava profesorsku primjenu nasilja, no kolega Dragičević ima 64 godine, a 32 godine radi u školi. Miran je čovjek, nije imao ekscesa”, rekao je Stipić dodajući kako je sada osluka na ravnatelju Tehničke škole Čakovec i da je očekuju u ponedjeljak.

Ostavi komentar