Advent u Goričanu: U subotu paljenje prve svijeće, a zatim vatromet i druženje

Advent u Goričanu

U subotu, 1. prosinca, Goričan će prigodno obilježiti početak adventa ili došašća, razdoblja u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića.

Sveta misa će u Crkvi sv. Leonarda započeti u 16 sati, nakon koje će povorka na čelu s Cehovskim društvom Goričan te Puhačkim orkestrom Goričan krenuti put središnjega parka općine gdje zvukova božićnih zvončića, mirisa medenjaka, kuhanog vina, kobasica, toploga čaja i raznih kolača neće nedostajati.

U 16.30 sati crkveni zbor Župe sv. Leonarda otvoriti će svečani program, a nakon toga slijedi paljenje prve adventske svijeće.

Djeca iz Dječjeg vrtića Ružica i OŠ Goričan zatvorit će program prigodnim pjesmama, a u 18 sati Goričanom će odjeknuti vatromet koji će krasiti nebo svojom svjetlosti i različitim figurama.

Zabava, štandovi s dobrom klopom i toplim napicima, druženje ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas u središnjem parku Goričana.

Nemojte Svetog Nikolu čekati u kući pokraj kamina, pronađite ga u parku na saonicama pokraj kamina. Obavezno ulaštite svoje čizme prije polaska jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra zabava zagarantirana.

U ovoj manifestaciji sudjeluju udruge s područja općine Goričan, Crkva sv. Leonarda, Dječji vrtić Ružica Goričan te Osnovna škola Goričan.
Pokrovitelj manifestacije je Općina Goričan.

(ss)

Ostavi komentar