5. Sajam sigurnosti i prevencije 2018: Ministar Božinović najavio više policajaca za Međimurje!

Davor Božinović
Davor Božinović

5. Sajam sigurnosti i prevencije 2018. godine održan je ove godine u sportskoj dvorani Graditeljske škole i na terenima SRC Mladost u Čakovcu. 57 izlagača građanima su pokazali svoj rad, od policijske uprave, JVP Čakovec, Crveni križ, HGSS i razne zaštitarske tvrtke.  Partneri u provedbi Vijeće za prevenciju Međimurske županije, Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, susjedne policijske uprave, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Međimurske županije. 

Sajam prevencije uveličao je svojim dolaskom ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je istaknuo kako na sigurnosti građana trebaju raditi sve institucije, ne samo policija.

-Sigurnost je ključna pretpostavka kvalitete života u određenoj sredini. Shvaćajući važnost te činjenice, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Međimurskom županijom provela istraživanje o subjektivnom osjećaju sigurnosti građana. U skladu s rezultatima, u skorom vremenu ćemo poduzeti korake za nužne promjene unutarnjeg ustroja policijske uprave Međimurske. Konkretno, u potpunosti ćemo prilagoditi potrebe s terena, angažirati ćemo i dodatne operativne snage, poručio je ministar Božinović. 

Također, ministar smatra da je za trajno eliminiranje negativnih društvenih pojava potreban angažman čitave zajednice, te svih relevantnih segmenata. Društvo u cjelini treba raditi na uzrocima koji su doveli do trenutnog stanja, a nema sumnje da će policija odraditi svoj dio posla, zaključuje ministar.

Sajam su posjetila brojna djeca predškolskog i školskog uzrasta s područja Međimurske županije, koja su mogla vidjeti iz prve ruke kako i s čim radi policija, vatrogasci, prva pomoć, te sve službe koje rade u svrhu sigurnosti građana. 

Cijelu fotogaleriju pogledajte na linku!

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar