46. Solidarnost na djelu 2018. u Čakovcu: Gabriel i Anđelina dio su marljive “vojske” volontera akcije

Gabriel Goričanec
- Zabavno nam je volontirati za Crveni križ. kazao nam je učenik Gabriel

– Želite li bon za Crveni križ. zapitali su me Gabriel Goričanec i Anđelina Hrženjak učenici i sudionici današnje akcije akcije Solidarnost na djelu 2018. Krilatica ovogodišnje 46. akcije je “Ne dvoji! Za drugog izdvoji!”. Nisam dvojila i kupila bon jer pomaganje potrebitima pa makar i ovom mrvom dobre volje i par kuna iz džepa, čini nas zadovoljnijima i boljim ljudima.

Vjerojatno su sličan scenarij doživjeli danas mnogi građani u Čakovcu jer Društvo Crvenog križa Čakovec danas provodi akciju u suradnji sa svojim aktivistima i volonterima prvenstveno preko osnovnih i srednjih škola Međimurske županije.

Gabriel i Anđelina, učenici su petog razreda I Osnovne škole Čakovec. Rekli su mi kako su na terenu od 13 sati. Lijepo je vrijeme i zabavno im je raditi za Crveni križ:

– Neki ljudi kupe bon. Neki samo kažu: – Ne hvala. Mi se ne ljutimo. Idemo dalje. Neki nam kažu da su ih već pitali drugi učenici. Zabavno nam je. A znamo da će sve što prikupimo nekome pomoći.

46. Solidarnost na djelu 2018.
Volonteri učenici nose službene naljepnice Hrvatskog crvenog križa, a bonovi su ovjereni službenim žigom

Kristijan Valkaj ravnatelj čakovečkog Crvenog križa o akciji govori:

– U ovogodišnjoj akciji prikuplja se novac, hrana, odjeća i obuća. Hrana ostaje u školama koje će je prikupiti za potrebe kuhinje. Za prikupljeni novac uručuje se bon zahvalnosti s naznakom vrijednosti, numeriran je i ovjeren žigom našeg društva, a sudionici u akciji imaju oznake Crvenog križa. Bonovi zahvalnosti su u apoenima od 5 kuna. Takođere se mole građani ako imaju odjevne predmete da ih ne ostavljaju ispred skladišta Crvenog križa ili poslovnog prostora, već da se jave na broj telefona 395 248 kako bi podigli istu.

Gabriel se želio fotografirati, a Anđelina je dozvolila fotograifirati službeni bon i naljepnicu Crvenog križa koju je nosila. Poštujem odabir. Sa smješkom na licu svatko je otišao svojim putem, znajući u srcu da smo učinili mrvu dobrote koja će ipak možda nekome značiti jako, jako puno.

foto: rr

Ostavi komentar