-0.6 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Selnički Pikači održali skupštinu

Udruga Pikač Selnica održala je u subotu, 18. ožujka, u lovačkom domu LD Srndać u Selnici skupštinu na kojoj se okupilo 29 redovnih članova uz podršku desetak najmlađih nominalnih članova.

Priopćenje sa skupštine donosimo u nastavku:

– U osvrtu na iznimno produktivnu 2022. godinu, o provedenim aktivnostima usmjerenim na zaštitu, očuvanje i promociju tradicije izrade pokladne maske pikača izvijestio je predsjednik udruge Nenad Jambrović, dok je financijski i izvještaj o projektima podnio projektni ‘meštar’ Matija Moharić. Upravo financijama selnički ‘Pikači’ mogu biti posebno zadovoljni jer je lanjska godina bila najjača po prihodima koji su dosegli oko 43.300 eura, a rezultat su provedbe raznih europskih i nacionalnih projekata.
Na skupštini su prihvaćene i izmjene statuta kojim su ponovo uvedeni potpredsjednik i tajnik kao ovlaštene osobe, a odmah se pristupilo i izboru novog vodstva. Bez ikakve dvojbe, jednoglasno su ‘Pikači’ kao predsjednika i dalje podržali Nenada Jambrovića, dok je za tajnika izabran Tomislav Premuš koji je tu dužnost već obavljao sve do 2016. godine kad je zbog usklađivanja s ondašnjim zakonom izmijenjen statut. Potpredsjednikom je postao Robert Krajačić, dugogodišnji član udruge, prvi na svakom namatanju, radnoj akciji i gostovanjima, kojem su ‘Pikači’ na ovaj način odali priznanje za neumorni doprinos u radu udruge.
Po završetku službenog dijela slijedilo je druženje uz mesne delicije koje je pripremio Antun Kontrec, član ‘Pikača’ i lovac LD-a Srndać, a u opuštenoj se atmosferi razgovaralo i o novim planovima i aktivnostima koje udrugu čekaju u ovoj godini.

Jake snage Pikača: tajnik Tomislav Premuš, predsjednik Nenad Jambrović i potpredsjednik Robert Krajačić

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE