2500 ljubitelja prirode i vina na 19. Vincekovom pohodu

Bundekov pohod u čast blagdana sv. Vinka i ove je zime potvrdio kako je riječ o najvećem Vincekovom pohodu.

Vincekov pohod u organizaciji Planinarskog društva “Bundek” i po devetnaesti puta potvrdio je epitet najmasovnijegVincekovogo pohoda. Održan je na sam blagdan sv. Vinka, u nedjelju 22. siječnja.

Sonja Vršić, predsjednica PD-a “Bundek” potvrđuje kako je na ovogodišnjem pohodu sudjelovalo 2500 planinara što je iznimno velik broj učesnika s obzirom na vrlo niske dnevne i noćne temperature koje prate naš kraj ovih dana. A na samom startu pohoda u 9 sati zabilježeno je -14°C. Dan se kasnije pretvorio u nešto ugodnije “celzijevce”, pa se čak ukazalo i sunce, koje prema kazivanju vinogradara najavljuje dobru vinogradarsku godinu.

I ove se godine hodalo od Toplica Sv. Martina sve do Murskog Središća u dužini staze od oko 15 kilometara uz stajanke za okrijepu i odmor. Uz međimurske planinare, na Bundekovom Vincekom pohodu sudjelovali su planinari i ljubitelji prirode, rekreativci, izletnici i turisti iz Istre, Zagreba, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije…obilazeći međimurske vinogradare i upoznavajući međimurski krajobraz i prirodu.

Finale pohoda tradicionalno je “finiširano” uz glazbu, ples i okrjepu u sportskoj dvorani OŠ Mursko Središće uz poruku da će doći i sljedeće godine, na jubilarno dvadeseto izdanje Vincekova pohoda.

Foto: arhiva PD “Bundek” Mursko Središće i međimurski planinari (Jasminka Podvez i Dubravko Balent)

Ostavi komentar