2. MEĐUNARODNI DIJALOG Kakvu Europu želimo? 200-injak mladih iz Međimurja, Ljutomera i Graza u zanimljivoj raspravi!

U Metalac-industrial baru održao se drugi međunarodni dijalog između Hrvatske, Slovenije i Austrije u organizaciji Informacijskih centara Europe Direct Čakovec, Pomurje (Slovenija) i Steiermark (Austrija).

Drugi međunarodni dijalog pod nazivom Kakvu Europu želimo? dio je pilot projekta kojeg je pokrenula Europska komisija početkom ove godine kako bi potaknuli građane Europske unije, posebno mlade da međusobno razgovaraju o budućnosti Europe. Na zanimljivom dijalogu sudjelovalo je  dvjestotinjak mladih iz Međimurja, Ljutomera i Graza s kojima je razgovarao i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević. U zadnjih pet godina Europska komisija organizirala je preko 1000 dijaloga s građanima Europske Unije.

-Ovi mladi ljudi koji danas sudjeluju na dijalogu, na proljeće će po prvi puta imati mogućnost da daju svoj glas, te da se izjasne kakvu Europu žele. Što oni misle o tome, te njihova razmišljanja moći će izraziti. Mi nismo ovdje kako bismo im nametnuli stav, već ih potaknuli da odu na izbore, poručio je Branko Baričević.

Europa se u zadnjih par godina našla i još se nalazi pred brojnim izazovima, od migracijske krize do Brexita. voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević istaknuo je kako je ovaj dijalog među mladima vrlo važan, između ostalog i zbog predstojećih europskih izbora koji su pred nama u svibnju 2019. godine, ali i kao drugi najveći u svijetu. Prednjače jedino izbori u Indiji, a porazno je da je na prošlima na izbore izašlo tek 25 posto Hrvata.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar