16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku: Pučpuljikama srebrna plaketa!

KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec, Ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg i Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ Čakovec ovog su vikenda sudjelovale na šesnaestom Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku.

Ova manifestacija koju organizira Hrvatski sabor kulture kao krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, u dvodnevnom je programu okupila 28 vokalnih sastava iz 12 hrvatskih županija koje su nastupile u natjecateljskom programu u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, te u kategorijama slobodnih stilova i žanrova i klasične glazbe.

Naše pjevačice odlično su se predstavile pred publikom i budnim okom stručnog povjerenstva u sastavu Dražena Kurilovčana, Irene Miholić i Zdravka Šljivca.

U kategoriji izvorne pučke glazbe predstavilo se 9 skupina, a KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec” sa voditeljicom Julijinom Kočila, osvojila je 3. mjesto i brončanu plaketu.

U kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, u konkurenciji 10 najboljih skupina iz cijele Hrvatske, ŽVS KUU Zasadbreg, čija je voditeljica Ivana Tkalec, osvolila je brončanu, a ŽVS „Pučpuljike“ Čakovec uz voditeljicu Stellu Cimerman, srebrnu plaketu.

 

Ostavi komentar