11-godišnja Eva Bogomolec iz Preloga predstavila prvu samostalnu zbirku pjesama!

U sklopu Dana Kalmana Mesarića, održana je u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, promocija zbirke pjesama Noćni orkestar, jedanaestogodišnje Eve Bogomolec iz Preloga.

Zbirka sadrži 87 pjesama podjeljenih u 8 poglavlja. O autorici i ovoj zbirci pjesama govorili su autor predgovora u zbirci, profesor  Marijan Lazar, Ljiljana Sraka, Evina učiteljica u prva četiri razreda škole te Evin otac, Siniša Bogomolec. U predgovoru je profesor Lazar zapisao: Mlada pjesnikinja, još uvijek dijete, otkriva nam ljepotu svijeta i prirode. Dakle, ima mjesta pod ovim suncem pjesničkim i za Evu, njezinu maštu i mlado biće koje progovara na jednostavan i neizmjerno dopadljiv način. Nadarena djevojčica koja je kročila na put pjesničke i glazbene kreativnosti, oblikuje i doživljava svijet gledan svojim očima. U zaklonu samoće i tišine piše i otkriva ljepotu poezije, tajnu jezika, igru riječi i tkanje života.

Zbirka pjesama izašla je u nakladi obitelji Bogomolec, ilustracijama su se obiteljskom projektu pridružili Marta i Eugen Bogomolec, a lektorirao je Stjepan Orsag. Sve su okupljene pozdravili i voditeljica projekta Dani Kalmana Mesarića Mirjana Hržić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki. Pjesme iz zbirke čitala je Tamara Balent, a za glazbeni su se ugođaj pobrinuli Patricija Percl, Luka Bermanec te sama autorica Eva Bogomolec, uz pratnju profesorice Jasmine Malek Križanec.

Ostavi komentar