Draženu Srpaku jedini izazivač Julijan Varga, kandidat grupe birača

Da je teško parirati aktualnom gradonačelniku Draženu Srpaku za gradonačelnika Murskog Središća vidljivo je i po broju izazivača.

“Hrabrost” za protukandidatu smogao je jedino Julijan Varga, kandidat grupe birača. Nositelj liste koja ga je kandidirala je njegov brat Matija Varga, a lista je sastavljena od šarolikih kandidata. Matija Varga, nositelj liste i u prošlom sazivu bio je gradski vijećnik kao nezavisni i oporbenjak vladajućoj koaliciji i akutalnom gradonačelniku Draženu Srpak. Po tome se bi prije istaknutih kandidatura prije kladili da će on, a ne njegov brat Julijan biti protukandidat za gradonačelnika. No obiteljsko vijeće je odlučilo drugačije.

Julijan Varga je do ovih izbora za većinu građana potpuna enigma jer u politici nije bio javno eksponiran. Hoće li to za njega biti biti početak duže političke staze tek ćemo vidjeti.

No utrku za gradonačelnika braća Varga učinit će zanimljivijom. Za ulazak u Gradsko vijeće  natječu se četiri liste. Dvije liste koju su sastavile stranačke koalicijske i dvije koju su istaknule grupe birača. Uz već spomenutu listu grupe birača  čiji je nositelj Matija Varga,, druga je  lista grupe birača čiji je nositelj Milorad Mihanović. Tu listu sastavili su birači iz romskog naselja Sitnice, koji su motivirani za  ulazak u Gradsko vijeće kako bi zastupali svoje specifične interese. 

Dražen Srpak nositelj je liste HDZ-a i koalicijskih partnera dosadašnjih partnere iz Gradskog vijeća: HDS-a, HSLS-a i HNS-a. SDP do sada druga po jačini politička opcija u Murskom  Središću i njihovi partneri HSU za ove izbore nisu kandidirali svog gradonačelnika. Očito su  procijenili da u ovom trenutku  nemaju dovoljno jakog protukandidata koji bi mogao pobijediti aktualnog gradonačelnika pa nisu nikoga žrtvovali samo zato da uđe u ring, ali svoju ulogu u gradskom vijeću očito ne žele izgubiti ni propustiti.

Više o kandidatu Draženu Srpaku pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu  Julianu Vargi pročitajte OVDJE.

Ostavi komentar