Dražen Srpak posjetio prvo dijete rođeno na području Murskog Središća

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.  

Prvo dijete u Međimurju ove godine bio je Karlo Sabol rođen 1. siječanj 2019. godine u 13:00 u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Ponosnim roditeljima Karlo je prvo dijete, a u Gradu Mursko Središće posebno su ponosni što je prvo ovogodišnje dijete u Međimurskoj županiji iz područja grada

. Briga za najmlađe u gradu Mursko Središće očituje se kroz niz mjera i projekata. Tako se trenutačno gradi novi dječji vrtić, krajem 2018. godine postali smo Grad prijatelj djece, a godinu prije toga u gradu je osnovano Društvo “Naša djeca” koje kroz razne aktivnosti organizira mnogobrojne korisne događaje za djecu.

Sva vrtićka djeca i prvašići imaju besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu, udžbenici i bilježnice su besplatni, jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, plaća se prijevoz za djecu, topli obroci, pomaže kod maturalnih putovanja, sva djeca za Božić dobivaju slikovnice i knjige, daju se stipendije za deficitarna zanimanja, a kad odrastu osigurana je pomoć za srednjoškolce i studente.

Prije par dana majka Nikolina s malim Karlom vratila se je iz bolnice te je gradonačelnik Dražen Srpak nakon što su se i majka i dijete donekle oporavili posjetio sretnu obitelj koja živi u Murskom Središću u ulici Brezje. Sretnim roditeljima poželio je da dijete bude zdravo i veselo, a majci je poklonio buket cvijeća, ponosnom ocu butelju vina, a za malog Karla bon u vrijednosti od 750,00 kuna.

 

Ostavi komentar