18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Dražen Balenta: U Međimurju imamo jako kvalitetan pivarski ječam

S obzirom na dobro stanje poljoprivrednih površina, bit će dovoljno ječma. Ali ne onog stočnog, već ponajprije pivarskog koji je gotovo obični potisnuo s naših polja i to naravno zbog više cijene.

Nešto kasnije nego što je to uobičajeno krenula je ovogodišnje žetva. Tek krajem prošlog te početkom ovoga tjedna počeli su padati prvi klasovi ječma. Razlog su vremenski uvjeti, odnosno poduži kišni period pa zrnje nije stizalo u puni rod. 

Pivarski ječam, odnosno njegov slad, najkvalitetnija je sirovina za proizvodnju piva i viskija stoga se siju samo one sorte koje daju slad vrhunske kakvoće. On pivu daje prirodan okus i miris.

Priču o ovogodišnjoj žetvi te kako se dobiva slad, koje sve vrste koristi čakovečka pivovara i za što se on još koristi donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 2. srpnja.

 


Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE