Dragutin Glavina novi je predsjednik Skupštine Međimurske županije, a Ivica Baksa i Mario Medved potpredsjednici

konstituirajuća sjednica međimurske županije
Mario Medved potpredsjednik iz redova oporbe, Dragutin Glavina, predsjedndik Skupštine i Ivica Baksa, predsjednik iz redova većine u Skupštini.

U četvrtak je u zgradi Scheier konstituirana Skupština Međimurske županije na kojoj je većina vijećnika dala svečanu prisegu, te su izabrani predsjednik Skupštine i njegovi potpredsjednici. 

Za predsjednika Skupštine izabran je Dragutin Glavina. Za potpredsjednike Ivica Baksa iz redova vijećnika skupštinske većine i Mario Medved iz redova vijećnika skupštinske manjine.

HDZ za potpredsjednika predlagao Vjerana Vrbanca

Medvedov protukandidat je bio Vjeran Vrbanec na prijedlog vijećnika HDZ-a. U prijedlogu Odboru za imenovanje naveli su argument da imaju najveći broj oporbenih vijećnika u Skupštini, 6 u odnosu na SDP-ovih četiri.

Odbor je njihov prijedlog predložio Skupštini na glasovanje. Potrebnu većinu dobio je Mario Medved čiju kandidaturu je predložilo 17 od 34 prisutnih vijećnika na Skupštini.

Konstituirajuću Skupštinu je obilježilo puno izmjena u odnosu na kandidate koji su s izbornih lista osvojili mandate za Skupštinu. Neke od njih su zbog nespojivosti dužnosti zamijenili su drugi kandidati s liste, a dio izabranih je svoje mandate stavio u mirovanje pa su u Skupštinu umjesto njih došli drugi kandidati s liste.

Sastav nove Županijske skupštine

Sastav Županijske skupštine nakon konstituiranja je slijedeći: Dijana Novak, Alojz Nestić, Bojana Petrić, Nenad Hranilović, Marina Gradišer, Ivica Baksa, Franjo Makovec, Dragutin Glavina, Ivica Požgaj, Đurđica Slamek, Vladimir Peršić, Ivan Martan, Dejan Drabić, Boža Škvorc, Zvonimir Taradi, Zdravko Mlinarić, Slađan Mihoci, Dražen Vidović, Nina Plaftak, Vladimir Čituš, Stjepan Horvat, Bernarda Topolko, Saša Horvat, svi s Nezavisne liste Matije Posavca i partnera:  HNS-a, HSLS-a, Demokrata.

S koalicijske liste SDP-a, HSS-a, HSU, MDS-a u Skupštini su: Mario Medved, Ivan Kolamanić, Zoran Vidović, Zlatko Marciuš, Željko Pavlic, Mladen Novak i Željko Kofjač.

S liste HDZ-a u Skupštinu su ušli: Igor Ivković, Miljenko Zobić, Vjeran Vrbanec, Goran Kozjak i Ivan Borović. (BMO)

Ostavi komentar