Dr. Igor Šegović po prvi put govorio o postavljanju novih voditelja odjela u bolnici u cilju stabilizacije sustava

V.d. ravnatelj bolnice Igor Šegović i Sven Pal, specijalist dječje kirurgije

Po prvi put od kada je preuzeo dužnost Igor Šegović v.d. ravnatelj bolnice je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o najnovijem stanju u bolnici i ujedno predstavio Svena Pala specijalistu dječje kirurgije što je velika novost u pružanju zdravstvene usluge za najmlađe pacijente.

Predstavio ga je kao krasnog liječnika, ali i čovjeka, istaknuvši da u medicini treba biti prije svega čovjek, dodavši da je dr. Pal upravo takav.

Govoreći o aktualnom stanju u bolnici, kazao je: – Od prvog dana kada sam preuzeo dužnost počeo sam obilaske po odjelima i mogu reći da sam ponosan na to kakve djelatnike imamo u bolnici, zdravstveno i nezdravstveno osoblje. Želim ih pohvaliti i zahvaliti na svemu što rade, i na tome što su podnijeli velik teret za vrijeme pandemije, kazao je dr. Šegović.

Nastavio je: – Da bi nastavili stabilizaciju sustava bilo je potrebno postaviti voditelje odjela gdje ih nije bilo. Naveo je koji su voditelji postavljeni na neke od odjela. Na odjelu kardiologije voditelj je dr. Branko Ostrički, a njegov zamjenik je dr. Marko Hranilović. Službu kirurških djelatnosti vodi dr. Dražen Krištofić, a zamjena mu je Matija Branilović koji ujedno vodi odjel traumatologije.

Naglasio je da je dogovoreno da Odjel anesteziologije i intenzivnog liječenja koji je podnio velik teret u pandemiji vodi dr. Biserka Mustač-Hlebec, a Milena Hozmec-Čonkaš je njezina zamjenica.

Ovim postavljanjima voditelja odjela stekli su se uvjeti da se stabilizira sustav i da nastavimo dizati kvalitetu za naše pacijente, kazao je dr. Šegović.

Od ostalih promjena je kazao da su reorganizirali sustav trijaže, tako da će to nadalje obavljati poliklinike. Postavljeni su i novi putokazi kako bi se pacijenti lakše snalazili i kretali po bolnici.

Bolnica i dalje sudjeluje u cijepljenju protiv COVID 19, cijepeći od 13 do 18 sati u prostoru suterena . Pozvao je sve građane da dođu bez najave na cijepljene, ali i sugerirao da ne nahrupe svi u 13 sati, nego da dođu i u kasnije sate da se ne stvaraju gužve i čekanje na red.

Ponovio je da je i dalje na snazi praksa smještaja majke uz dijete bez obzira na kojem odjelu se dijete liječi. Taj smještaj i dalje je besplatan zahvaljujući sufinanciranju troškova od strane Županije.

Kazao je da je bilo određenih nesporazuma oko pratnji majkama na porodu.- Ali i tu je na snazi protokol po kojemu svaka trudnica može imati pratnju na porodu. Ako pratnja nije cijepljena napravit će se brzi antigenski test i(negativna) pratnja će slobodno biti uz majku u tom, za njih najvažnijem trenutku.

Od planova za uređenje bolnice najavio je rekonstrukciju abdominalne dječje kirurgije. Izrazio je nadu da će taj odjel do kraja godine zasjati u novom ruhu. Vezano je to i za početak rada prvog dječjeg kirurga Svena Pala u Županijskoj bolnici Čakovec. Time bi se ostvarili kadrovski i prostorni resursi za rad dječje abdominalne kirurgije uz povezanost sa zagrebačkim klinikama.

.

Ostavi komentar