DR. BRANKO VRČIĆ: Ponovimo još jednom, prvo zovite svojeg doktora ili broj 372 372!

– Kao Stožer civilne zaštite Međimurske županije i kao jednu preventivnu mjeru za slučaj da se situacija pogoršava dogovorili jednu izgradnju kontejnerskog bloka 25 smještajnih jednica sa sanitarnim čvorovima i kuhinjama u kojima je ukupno stotinjak kreveta. Taj kontejnerski blok je završen i spreman za upotrebu, međutim vjerujem i nadam se da neće biti potrebe za tim, rekao je župan Matija Posavec na današnjoj konferenciji za medije.

Novosti u zdravstvenom sustavu rekao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Branko Vrčić. COVID ambulanta broj 19 ona već radi, a novitet je da već od sutra ujutro, 28. veljače uzimat će se uzorci. Ambulanta je i do sad radila 24 sata, do 7 do 7 ujutro, ali novost su uzorci i pregled pacijenata.

– Imamo dva načina pregleda. Jedan je da određena obiteljska medicina se preko dana bavi samo pregledima i uzorcima, a noću se radi trijaža. Želim naglasiti da se i dalje držimo starog načela, prvo uvijek zovite svojeg doktora. Ako vaš doktor ne radi, onda zovete call centar na broj 372 372, to je već dobro poznat broj gdje će vas usmjeriti na drugog liječnika koji ga u tom trenutku mijenja, rekao je dr. Vrčić.

Vrčić ističe kako je nikada niti u jednom slučaju ne dolazite u Dom zdravlja, ni ambulantu, ni bolnicu, a da se prije niste naručili kod svojih liječnika. Tek kad vas oni upute idete tamo, ako ste COVID sumnjivi.

 

 

Ostavi komentar