DOZNAJEMO IZ BOLNICE: Mladić iz Šenkovca u izolaciji, čeka se test na koronavirus

dr. sc. Tomislav Novinščak
dr. Tomislav Novinščak, ravnatelj ŽB Čakovec

Županijska bolnica Čakovec u srijedu navečer se službeno oglasila priopćenjem, u kojem su naveli da za sada nema koronavirusa u Međimurju. Iako ne navode da je bilo sumnji i testiranja, kao što smo ranije javili, neslužbeno smo doznali da je jedna ženska osoba iz Domašinca testirana zbog sumnji na koronavirus. Nalaz je srećom negativan, potvrđeno nam je nakon našeg upita.

Također, kako doznajemo ove srijede kasno navečer, sumnja se na koronavirus u još najmanje jednom slučaju. Prema dostupnim neslužbenim informacijama, mladić iz Šenkovca stavljen je u izolaciju, dok ne dođe nalaz testiranja.

Za četvrtak rano ujutro sazvana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite zbog koronavirusa.

Evo što su priopćili iz ŽB Čakovec.

– Temeljem upita medijskih kuća u svezi zabrane posjeta Županijskoj bolnici Čakovec i od poslijepodnevnih sati privremeno zatvorenog glavnog ulaza Bolnice, obavještavamo javnost kako su posjete zabranjene temeljem naputka Ministarstva zdravstva zbog vrhunca gripe, dok je zbog bolničkog protokola o postupanju s pacijentom sa sumnjom na rijetke zarazne bolesti pokrenut protokol koji uključuje aktiviranje alternativnih ulaza i protoka pacijenata i osoblja u Bolnici. U ovome trenutku u Međimurju nema potvrde koronavirusa. Usko se surađuje na svim razinama sa epidemiološkom službom, nadležnim ustanovama, nadležnim ministarstvom i kriznim stožerom. Sve detaljne informacije i aktualnosti će biti dostupne pravovremeno, stoji u službenom priopćenju ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Tomislava Novinščaka. (dv, dz, bmo)

 

 

Ostavi komentar