DORH prezeo slučaj požara kuće u Kvitrovcu i prijetnju smrću

JVP Čakovec
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1986., 1987. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičena trojica braće 8. kolovoza u mjestu u okolici Čakovca, zaprijetili oštećeniku da će ubiti njega i njegove sinove, a 33-godišnjak je repetirao pištolj, pa je oštećenik pobjegao u kuću. Nakon što je 33-godišnjak uhićen kasnije istog dana zbog upućenih prijetnji, 27-godišnjak je, osnovano se sumnja, ušao u kuću oštećenikove kćeri, polio benzinom namještaj u dječjoj sobi, zapalio benzin i izazvao požar u kojem je izgorio namještaj te su oštećeni prozori i zidovi kuće. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – stoji u priopćenju.

Epilog je to slučaja koji se zbio 8. kolovoza u Kvitrovcu o kojem se puno priča a malo zna budući da Policija nije izdala službeno priopćenje. Neslužbena informacije je da se radi o navodnom sukobu dviju romskih obitelji.

Kako smo doznali od dežurnog vatrogasca u JVP-u, vatrogasci su tog dana oko 19 sati dobili dojavu o požaru kuće te su izašli na teren gdje su već bili DVD Domašinec i Turčišće. U požaru je izgorjela samo jedna soba i to zahvaljujući brzoj intervenciji tamošnjih vatrogasaca.

S obzirom da je tamo kako doznajemo bilo “svega i svačega” a izašla je i Policija, cijeli je slučaj preuzeo DORH.

Ostavi komentar