DONOSIMO RECEPT: Krvavice a la „Stari krov”

Domaćin naše ovotjedne „Međimurske kuharice” je kavana „Stari krov” iz Donjeg Kraljevca.  Ovog puta riječ je o čurkama (crnim, bijele), kiselom zelju i restanom krumpiru. Recept za pripremu jela daje Franjo Poznić. Krenimo kuhati!

Krvavice (iliti čurke kako bi se po „domači” reklo)” staviti u lim za pečenje koji smo namazali s malo svinjske masti. Dodamo malo vode i pečemo ih na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Prema potrebi ih okrenemo.

U tavi na malo ulja prodinstamo luk koji smo prethodno nasjeckali. Dodamo sitno sjeckani špek (slaninu) i promiješamo. Dodamo začine (malo crvene paprike, papar) te kiselo zelje i sve zajedno lagano dinstamo dok kupus ne omekša. Krumpir očistimo i skuhamo te ga narežemo na ploške.

U tavi dinstamo luk, dodamo krumpir i začine (sol, papar) te pečemo dok sve ne poprimi zlatno žućkastu boju. Na tanjuru servirati krvavice, kiselo zelje i restani krumpir.

Dobar tek!

 

Sastojci:

– krvavice (crne i bijele)

– krumpir

– kiselo zelje

– svinjska mast

– ulje

– sol, papar

– luk

– špek (slanina)

krvavice

 

Ostavi komentar