Donja Dubrava od Margaljete do Margaljete

Dan Donje Dubrave

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća sinoć je obilježen Dan Općine Donja Dubrava. 

Sjednici su uz vijećnike prisustvovali i Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Boška Vlahek Ban, saborska zastupnica, Stjepan Čuraj državni tajnik  u Ministarstvu financija i predsjednik HNS-a, Matija Posavec, župan Međimurske županije, njegov zamjenik Josip Grivec, Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Radimir Čaćić, predsjednik Hrvatskih reformista, Dragutin Feletar, počasni građanin Donje Dubrave, predsjednici dobravskih udruga, načelnici susjednih općina te predstavnici županijskih poduzeća. 

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeće Josip Ribić. Načelnik Marijan Varga pozdravio je prisutne, a što se dogodilo v Dobravi od Margaljete do Margaljete prikazano je u prezentaciji koju je pripremio Nino Klobučarić. 

Svi gosti su se obratili skupu, a posebno lijepo izlaganje imao je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Sabora koji je istaknuo da je Dobrava posebno mjesto s obzirom na svoj položaj i  angažmanu Dobravčana za boljitak svoje sredine.
Na sjednicu su podijeljena brojana priznanja. Tako su nagradu za odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja dobili: Mihaela Gadanec, Mija Perenc, Gabrijela Štefić i Ivona Međimurec.

Ana Sabočanec, učenicu Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, dobila je priznanje  za plasman na Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca u Kazahstanu,  a Nina Varga je nagrađena kao članica hrvatske ženske nogometne reprezentacije U-17.

Zahvalnice Općine Donja Dubrave dodijeljene su:
– Dragi Mikulanu (posmrtno) za aktivno sudjelovanje u društvenom životu Općine Donja Dubrava
– Mariju Mikulanu, za ulaganje u dobrobit Lovačkog društva „Fazan“ i dobrobit Donje Dubrave
– Dominiku Jadanu, za dugogodišnju vjernost i aktivnost u Nogometnom klubu Dubravčan.

Plakete Općine donja Dubrava primili su:
– Rekis d.o.o., za znatno ojačanje gospodarskog potencijala Općine Donja Dubrava
– Kristijan Krušelj, za bogatu igračku i trenersku karijeru u Košarkaškom klubu Dubravčan
– Goran Čižmešija  za dugogodišnju aktivnost u Zaštitarsko ekološkoj udruzi Senjar i jačanje ugleda Općine Donja Dubrava.

U kulturnom dijelu programa sudjelovali su članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava te učenici Osnovne škola Donja Dubrava, svi pod vodstvom prof. Horvata.

 

Ostavi komentar