U Domašincu biciklist teško stradao u prometnoj nesreći

policija
Foto: ilustracija

Jučer, 6. rujna 2020. godine oko 21 sat i 50 minuta u Domašincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 57-godišnji biciklist, izvijestila je PU međimurska. 

Upravljajući biciklom, a da za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, obavljao je uključivanje u promet s parkirališta ugostiteljskog objekta na kolnik ulice Pere Pintara.

Prethodno se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu zbog čega je u bočni dio njegovog bicikla, prednjim bočnim dijelom VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, naletio 28-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 0,81 promila upravljao kolnikom Ulice Pere Pintara. Nakon sudara došlo je do prevrtanja bicikla te podizanja bicikliste na poklopac motora, vjetrobransko staklo i krov osobnog automobila te potom i do pada na kolnik.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju.

Dio kolnika Ulice Pere Pintara zbog obavljanja očevida od 22:45 do 1:40 bio je zatvoren za sav promet, a koji se odvijao okolnim ulicama.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostavi komentar