Domagoj Dominić: Čakovečki trener u parkour reprezentaciji

Parkour je sport koji uživa sve veću popularnost kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Hrvatska parkour scena sve se više razvija, povećava se broj članova, ali i novih klubova. Važno je biti prisutan i na međunarodnoj razini – u proteklih nekoliko dana četiri hrvatska predstavnika i jedna predstavnica bili su dio jakog natjecanja, Svjetskog kupa u Montpellieru. U kvalifikacijama su nastupili Valentino Vulama (ZTD Hrvatski sokol), Luka Pokupec, David Spasić, Andrija Vajda i Sara Matrljan (svi Parkour klub Zagreb).

U Montpellieru sportaši su se natjecali u dvije discipline: Freestyle (slobodni stil) i Speed (brzina).

Mlade reprezentativce je vodio čakovečki trener Domagoj Dominić, član GK Marijan Zadravec Macan.

– Super je osjećaj biti dio reprezentacije, kad rade naši reprezentativci kao da si ti tamo s njima na tom poligonu, srce brže kuca, kao da im daješ svoju energiju dok ih bodriš sa strane. Hrvatska je prvi puta sudjelovala na svjetskom kupu i to samo godinu dana nakon što je parkour postao dio obitelji Hrvatskog gimnastičkog saveza. Tamo smo došli kao autsajderi, ali nismo se vratili razočarani. Prvo zato što smo tamo išli s ciljem kako bismo digli parkour u Hrvatskoj na višu razinu. Razgovarali smo s trenerima i natjecateljima iz drugih država, kako oni razvijaju parkour, gledali smo kako je samo natjecanje organizirano kako bismo natjecanja u Hrvatskoj mogli još bolje odraditi, kazao nam je Domagoj Dominić.

 

 

U Čakovcu je Parkour brzorastući sport, a Dominić je prvi trener koji je dobio sve potrebne licence za rad.

– Za sada primjećujem kako sve jako brzo raste. U godinu dana nekoliko gimnastičkih klubova je u svoje programe dodalo i parkour te smo se već i susretali na natjecanjima. Ne bih se začudio da za 8 godina parkour postane olimpijska disciplina. U Međimurju parkour razvijamo kroz suradnju Gimnastičkog kluba Macan iz Nedelišća i čakovečke Udruge sportske rekreacije Urbani sportovi te imamo velike planove. Reći ću samo da će vrhunac ove suradnje biti kandidatura Gimnastičkog kluba Macan za organizaciju prvog državnog prvenstva u parkouru koje je predviđeno u rujnu ove godine, zaključio je Dominić.

 

 

Sljedeći Svjetski kup u parkouru održava se sredinom rujna u portugalskoj Coimbri.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE