Međimurski dvori je restoran koji šarmira i osvaja na prvi pogled. U svojoj paleti sezonskih recepata kuharica Elena Novak izabrala je namirnicu koju u ovo jesenje doba nikako na svom meniju ne možete izbjeći – domaće zelje.
Elena preporučuje pripremiti jelo koje će mnoge s nostalgijom vratiti u dane djetinjstva – krpice sa zeljem. Jelo se priprema brzo i jednostavno. Evo Eleninih savjeta.
Zelje narežemo na rezance i prodinstamo na malo ulja, dodamo sol i malo šećera da se sve skupa karamelizira. Dinstamo dok zelje ne omekša. Krpice pripremimo tako da s toplom vodom zamijesimo brašno, sol i jaje. Tijesto razvaljamo i režemo na jednake kockice. Krpice kuhamo u slanoj vodi oko 15 minuta i ocijedimo ih. Serviramo zajedno krpice i zelje. Dobar tek!
Sastojci:
– zelje
– oštro brašno
– jaje
– sol, šećer