Dođite na koncert Pjevačkoga zbora Josip Štolcer Slavenski povodom 45 godina djelovanja

Na Tribini “Čakovec četvrtkom” 26. svibnja u 20 sati pod dirigentskom palicom Senke Bašek održat će se koncert Pjevačkoga zbora “Josip Štolcer Slavenski”.

Radi se o događanju povodom 45. obljetnice Zbora, koje je već nekoliko puta odgođeno, a originalno se trebalo organizirati 2020. godine.

Kao gošće na koncertu nastupit će Blanka Tkalčić (mezzosopran) i Tamara Korunek (sopran), dok je za klavirsku pratnju zadužen Danijel Oto.

O Zboru

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. godine nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera.

Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK-a na susretima održanim u Novom Vinodolskom i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK-a na susretima održanim Rijeci, Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju.

Zbor je osvojio 1. Nagradu na 44. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu 2011. , te na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju 2016.

Godine 2006., 2008. i 2009. proglašen je najboljim zborom Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Zbor je dobitnik četiriju Zlatnih i osam Srebrnih plaketa na Natjecanjima zborova u Zagrebu.

Na međunarodnim natjecanjima, osvojio je sedamnaest Zlatnih diploma, devet Srebrnih i četiri Brončane diplome, te tri Srebrne olimpijske medalje na Olimpijadama zborova u Bremenu i Grazu. Uz spomenuto, na natjecanjima je zbor osvojio i šest posebnih nagrada za najbolju izvedbu pojedine skladbe. Do sada, Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osvojio je ukupno dvadeset i devet zlatnih, dvadeset i pet srebrnih, pet brončanih i osam posebnih nagrada struke.

Prva dirigentica zbora bila je Dragica Karolina Šimunković, prof, a od početka 2005. godine zbor vrlo uspješno vodi Senka Bašek, prof., kao dirigentica i umjetnička voditeljica.

Koncert se održava u okviru Dana Grada Čakovca. Ulaznice možete kupiti i online na stranicama čakovečkoga Centra za kulturu.

Ostavi komentar