Dođite na edukaciju Osnove iznajmljivanja u obiteljskom smještaju

Glavni dio turističke sezone je iza nas i početak listopada je idealno vrijeme za njezin rezime. Iako je prije pojave koronavirusa sve ukazivalo da će 2020. biti rekordna godina, nažalost globalna pandemija natjerala nas je da 50 posto prošlogodišnjih turističkih brojki smatramo iznimnim uspjehom.

Najveći porast ovogodišnjih noćenja ostvaren je u privatnom smještaju čime su privatni iznajmljivači još jednom pokazali da su okosnica hrvatskog turizma.

Kako bi što spremniji dočekali sljedeću turističku sezonu, već sada treba započeti sa svim pripremama! Od unapređenja i poboljšanja kvalitete usluge (npr. osvježiti zidove novom bojom, zamijeniti stari namještaj, opremiti smještaj novim kućanskim aparatima, osigurati brzi i pouzdani internet…) do što bolje i kvalitetnije online prezentacija (npr. ažurirati oglas na web portalima, izraditi vlastitu web stranicu, izraditi nove i kvalitetnije fotografije, iskoristiti Google-ove besplatne alate kao što je Google MyBusiness…).

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, postojeće i buduće, privatne iznajmljivače s područja Općine Sveti Martin na Muri na edukaciju “OSNOVE IZNAJMLJIVANJA U
OBITELJSKOM SMJEŠTAJU” koja će se održati 08. listopada 2020. godine (četvrtak)
u 17:30 sati u KONGRESNOJ DVORANI kod ureda Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, na adresi Trg Svetog Martina 7, 40313 Sveti Martin na Muri.

Na početku edukacije, obratiti će se direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Igor Nekić koji će u kratkim crtama analizirati turističku godinu 2020., predviđanja za 2021. te opisati planove za naredno razdoblje i politiku cijena LifeClass Termi Sveti Martin.

Na edukaciji ćete dobiti osnovna znanja koja su potrebna da biste postali uspješniji iznajmljivači i kvalitetnije se pripremili za početak svoje iznajmljivačke priče. Detektirati ćemo probleme s kojima se susrećete u svakodnevnom poslovanju i na osnovu vaših potreba usmjeriti na bitne teme koje će opširnije biti pokrivene kroz buduće edukacije.

Edukaciju će održati Nikolina Novinić vlasnica Kuće za odmor Međimurski ceker, nagrađene s Booking Guest Review Award sa maksimalnom ocjenom 10 od 10, četiri godine zaredom, a ona je proglašena „Man – key to success“ najboljim privatnim iznajmljivačem 2017. godine. Dobitnica je priznanja za osobit doprinos u razvoju i promociji općine Sveti Martin na Muri gdje se Međimurski ceker nalazi. Vlasnica je tvrtke Destinova koja se bavi savjetovanjem i edukacijama privatnih iznajmljivača. Svoja znanja temelji na dugogodišnjem iskustvu u turizmu, a kroz rad s klijentima komunicira sve ono što bi primijenila i na vlastito poslovanje. Vjeruje kako Međimurje ima veliki potencijal postati uspješna turistička destinacija i vrlo je ustrajna raditi na educiranju i povezivanju lokalne zajednice te povećanju kvalitete smještajnih objekata.

SADRŽAJ RADIONICE:
1. Prava i obaveze privatnih iznajmljivača (porez na iznajmljivanje, plaćanje turističke pristojbe i turističke članarine, porez na iznajmljivanje preko Bookinga, pisanje računa, popunjavanje knjige prometa, E-visitor, osiguranje gostiju i objekta, isticanje cjenika, knjige za podnošenje prigovora i kućnog reda )
2. Trendovi u turizmu (storytelling, suradnja među dionicima u destinaciji, pet friendly smještajni objekti, održivi turizam )
3. Osnove digitalnog marketinga u turizmu i komunikacija s gostima (vodič za oglašavanje i brandiranje smještajnih objekata, uloga fotografije kod oglašavanja )

TRAJANJE RADIONICE: 2,5 h

Ostavi komentar