13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Dođite na bogati adventski program u čakovečkom Starom gradu

U Starom gradu u Čakovcu pripremili su adventski program koji traje od 2. do 23. prosinca 2023. godine.

Iz Muzeja poručuju kako u programu imaju za svaki uzrast ponešto:

Sudjelujte u božićnim muzejskim radionicama od 6. do 16. 12. 2023. i izradite najljepše božićne ukrase. Pridružite nam se na muzejskom turniru u igranju „Pamtilice“ 2. 12. 2023. i osvojite vrijedne nagrade!

Dođite svake subote u Muzej Međimurja Čakovec i slušajte baku pričalicu međimurskih bajki… Priredili smo i božićni koncert međimurske sopranistice Marije Vidović 3. 12. 2023. na kojem će izvoditi pjesme sa svog božićnog albuma „Christmas classics“. Adventsko i božićno vrijeme obiluje danima svetaca kao i blagdanima koji su iznimno značajni za tradicijsku kulturu.

Pridružite nam se 8. 12. 2023. na predavanju etnologinje Janje Kovač na kojem ćete imati prilike čuti o božićnim običajima u Međimurju. Nakon predavanja družimo se na Međimurskom božićnom partyju uz kuhano međimursko vino, kuhani međimurski đin, vrući čaj i glazbu oko bunara Starog grada u organizaciji caffe bara „Bedem“.

Promocija novog muzejskog kalendara za 2024. godinu održat će se 13. 12. 2023. Kalendar je posvećen najpoznatijem međimurskom slikaru Ladislavu Kralju Međimurcu (1891. – 1976.). Godinu završavamo s otvorenjem velike i značajne izložbe: „Odgajani za uspjeh – obitelj Legenstein“ 15. 12. 2023. Povod izložbe je 100. obljetnica rođenja legendarne hrvatske balerine i glumice rođene u Čakovcu Lili Chaky Legenstein. Izložba će predstaviti sve članove vrlo uspješne i za Grad Čakovec značajne, ali nažalost u javnosti malo poznate obitelji Legenstein. Obitelj Legenstein je preuzimanjem Kavane Royal u Čakovcu 1925. godine značajno obogatila sportski, ali i društveni život grada u međuratnom razdoblju.

Detaljne podatke o vremenu i mjestu događanja vidite na priloženim letcima i plakatu.

Pratite FB i Instagram stranice Muzeja Međimurja Čakovec za informacije o pojedinim programima.

Adventski program u Starom gradu priređuju: Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Muzej Međimurja Čakovec i caffe bar Bedem.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE