Dobrodošli svi na četverodnevno Antunovo na čakovečkom Jugu

Antunovo čakovečki Jug
fra Tomislav Božiček, Stjepan Kovač i Boška Ban Vlahek

Župnik župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec fra Tomislav Božiček, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek na danas održanoj konferenciji za medije predstavili su programe organizirane uz proštenje i proslavu blagdana sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu. Pripremljeni su brojni programi duhovne obnove te zabavno-kulturni programi.

Proštenje sv. Antuna Padovanskog slavit će se kroz četiri dana, od subote. 10. lipnja do samog Antunova, utorka, 13. lipnja. Fra Tomislav Božiček pozvao je vjernike i građane Čakovca na trodnevnu duhovnu obnovu. Predvoditelj će biti fra Smiljan Berišić iz Kloštar Ivanića. Program trodnevnice u subotu 10. lipnja obuhvaća molitvu krunicu i ispovijed u 18.30 sati, večernju misu u 19 sati i procesiju do kipa sv. Antuna i molitvu za bolesne, za roditelje, za djecu i sve naše potrebe.

U nedjelju, 11. lipnja u 9 sati bit će misa zahvalnica za kraj školske godine, te u ponedjeljak 12. lipnja također u 9 sati, misa za bolesne, starije i potrebne.

Koncert klape Rišpet i Dixieland banda Čakovec

Na sam Dan čakovečkog Juga, kako je samo Antunovo, 13. lipnja nazvao fra Tomislav, u 7 sati održat će se u crkvi s. Antuna Padovanskog održati jutarnja misa, u 9 sati dječja misa, te u 11 sati Župna proštenjarska misa (predvoditelj mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački (glavna procesija s likom sv. Antuna Padovanskog). U 17 sati bit će blagoslov djece i ljiljana, u 19 sati večernja misa, te u 20 sati tradicionalni koncert Dixieland banda Čakovec nakon.

Glavna koncertna atrakcija, koncert klape Rišpet bit će u nedjelju, 11. lipnja s početkom u 20.30 sati. Gradonačelnik Kovač posebice je naglasio kako se Grad Čakovec od 2014. godine pojačano uključio u pripremu Antunova na čakovečkom Jugu, te je i ove godine osigurao besplatan prostor za izlagače kojih će ove godine biti više od pedeset.

Ponedjeljak, 12. lipnja bit će “Dječji dan” uz brojne radionice i programe namijenjene dječjem uzrastu, a za mališane će biti organizirana i vožnja kočijom i turističkim vlakićem. Tog dana također će u od 8 do 11 sati biti organizirano mjerenje krvnog tlaka u suradnji s Domom zdravlja Čakovec i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije.

U dane proslave blagdana sv. Antuna Padovankog bit će organizirana i privremena regulacija prometa, te su svi građani zamoljeni za razumijevanje. Svi programi su besplatni. Na brojne duhovne programe te kulturno-umjetničke programe ispred crkve pozvani su doći svi građani Čakovca i žitelji Međimurja.

foto: zv

Ostavi komentar