DOBRA VIJEST: Od sutra pojeftinjuje plin za kućanstva

Međimurje Plin
Malo dobrih vijesti-pojeftinjuje plin

S početkom travnja pojeftinjuje plin za kućanstva, pri čemu najveći hrvatski opskrbljivač Gradska plinara Zagreb-Opskrba cijene smanjuje za 5,3 posto, donosi poslovni.hr

Prije 20-ak dana Gradska plinara Zagreb-Opskrba izvijestila je o odluci o smanjenju cijene plina za krajnje kupce kategorije kućanstvo koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom za 5,3 posto u odnosu na dosadašnju cijenu, a ta se odluka od 1. travnja ove godine primjenjuje na sve korisnike u obvezi javne usluge na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Bjelovar.

Uzme li se u obzir prosječno kućanstvo s potrošnjom od 1.000 prostornih metara, godišnja će ušteda iznositi oko 160 kuna – do sada su godišnje (s PDV-om) plaćali 3.224 kune, a po novome će 3.065 kuna, doznaje se u GPZ-Opskrbi.

I ostali opskrbljivači snižavaju cijene

I ostali opskrbljivači plina na hrvatskom tržištu s početkom travnja snizit će cijene plina za kućanstva, a samo smanjenje, kao i nove cijene, ovise od opskrbljivača do opskrbljivača te se, prema informativnim podacima s internet stranice Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) kreće od 40-ak do najčešćih oko 160 kuna.

Kućanstva cijenu po kojoj će plaćati plin od početka travnja mogu naći na internet stranicama svojih opskrbljivača, a na aplikaciji HERA-e “iPlin” (informator za kupce plina kategorije kućanstva koji koriste opskrbu u obvezi javne usluge) mogu vidjeti i koliko će uštedjeti s obzirom na nove i stare cijene plina.

Pojeftinjenje plina posljedica je smanjenja veleprodajne cijene plina.

Ostavi komentar