Dobit Međimurskih voda iznosila je 329.796,40 kuna i ne dijeli se udjeličarima – gradovima i općinama

Vladimir Topoljnjak
Vladimir Topoljnjak , direktor Međimurskih voda

Redovna godišnja skupština Međimurskih voda održana u četvrtak u hotelu Park prošla je za desetak minuta, jer nije bilo nikakvih prijepora, a i sve odluke donesene su jednoglasno. Međimurske vode su prošlu poslovnu godinu završile su pozitivno. Bruto dobit društva za prošlu godinu je iznosila 329.796,40 kuna, bez obveze plaćanja poreza na dobit i zadržana je bez podjele dividendi udjeličarima, međimurskim gradovima i općinama.

Jedino pitanje na Skupštini postavio je Dražen Srpak, predstavnik grada Mursko Središće, pod točkom razno vezano početak radova na aglomeraciji Mursko Središće. Poznato je  da su natječaji za ovu aglomeraciju, kao i za aglomeraciju Donja Dubrava rušeni više puta i to ne od strane potencijalnih izvođača radova, već od strane proizvođača cijevi. Ta situacija je dovela do pomicanja termina početka radova.

Kad će radovi na kanalizaciji u Donjoj Dubravi i Murskom Središću

– Nije sve onako kako smo terminski željeli, ali ovih dana će biti donošene odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, kazao je Vladimir Topoljnjak, direktor Međimurskih voda. Na aglomeraciju Mursko Središće bilo je šest žalbi na cjevovode i sve su odbijene, tako da smo sada otvorili ponude s dva ozbiljna ponuđača.

Nema prepreka da vrlo brzo ugovorimo te radove i da izvođenje radova počne već u ljeto ove godine. Slično je i s aglomeracijom Donja Dubrava. Početak radova na obje aglomeracije očekuje se tijekom druge polovice ove godine.

Osim spomenutih aglomeracija Donja Dubrava i Mursko Središće u visokom smo stupnju pripremljenosti za apliciranja na EU fondove su aglomeracije Podturen, Podbrest i Donji Kraljevec. Rješavaju se imovinsko pravni odnosi, a općine po potrebi mijenjaju i prostorne planove, gdje je to uvjet za ishođenje nekih dozvola. Time bi u Međimurju bile aplicirane sve  aglomeracije koje obuhvaćaju više od 2000 stanovnika.

Koliko je zaposlenih u Međimurskim vodama

Međimurske vode zapošljavaju 141 djelatnika i 4 na stručnom osposobljavanju. Prosječna dob radnika je 43 godine i 11 mjesec. U Međimurskim vodama je 37 posto zaposlenih ima visoku i višu stručnu spremu. Najviše radnika 60 posto je u skupini sa srednjom stručnom spremom, a NKV i PKV radnika je 3 posto.

 

Ostavi komentar