Dječji vrtić Vrapčić Šenkovec: Dogradnja vrtića i uz kredit od pet godina!

Održana je sjednica Općinskog vijeća Šenkovec koja je prošla u znaku projekta dogradnje i opremanje Dječjeg vrtića Vrapčić.

U sklopu tog projekta dobiti će se prostor za još dvije vrtićke skupine, opremiti vrtić, ali i rekonstruirati sanitarni čvor, kotlovnica, prostorija za izolaciju i terasa. Vrijednost investicije je 2.250.553 kuna od čega je 973.327 izdvojilo Ministarstvo za demografiju, obitelj i socijalnu politiku i mlade. Ostatak od oko 1,3 milijuna kuna treba isfinancirati Općina, pa se tražila odluka vijećnika o zaduženju Općine u vrijednosti od milijun kuna kreditom na pet godina. Prijedlog načelnika za zaduženje usvojen je većinom glasova.

– Kamata za kredit je 2,35 posto godišnje i to fiksna, a otplata kreće od 1. listopada ove godine. Rata iznosi 17 tisuća kuna mjesečno, rekao je načelnik Horvat, te dodao kako se planira završetak radova do iduće godine. Kredit će se koristiti za građevinske radove, ali i kompletno opremanje svih prostorija vrtića.

Vijećnica Nives Horvat (HRAST) upitala je pitanje načelnika je li zaista potreban tako veliki kredit na pet godina, te postoje li drugi izvori sufinanciranja.

– Jako su male šanse da se kredit dobije iz drugih izvora. Maksimalno bi mogli dobiti 300 tisuća kuna, što nije dovoljno za opremanje cijelog vrtića, obrazložio je načelnik zašto se mora uzeti kredit u banci.

Sufinanciranje produženog boravka za školsku djecu

Program produženog boravka za učenike razredne nastave

od 1. do 4. razreda osnovnih škola sufinancirat će se iz proračuna Općine Šenkovec. Taj program krenuo je od drugog polugodišta ove školske godine. U školskoj godini 2018./2019. odobrava se organiziranje produženog boravka iz članka 1. ove Odluke za učenike Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec.  

Program produženog boravka provode djelatnici školskih ustanova koji ispunjavaju uvjete za odgojno-obrazovni rad s učenicima u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i drugim propisima. Djelatnici sa školama sklapaju ugovore o radu te imaju ista prava i obveze kao i drugi zaposlenici u školama.

Cijena produženog boravka za vrijeme nastavne godine 2018/2019. od rujna 2018. do lipanj 2019. iznosi 1.200,00 kuna od čega Općina Šenkovec sufinancira 50% iznosa dok ostalo podmiruju roditelji učenika.

Ostavi komentar